Uyurken Sütyen Giymek Yanlış Mı?

Uyurken sütyen takıyorsanız malzemeler pamuktan olmalı, metal içermemeli. Bu şekilde uyurken çıkarılmaması zararlı değildir. Kansere de neden olmaz,

Uyurken sutyen giymenin yanlış olup olmadığını sizler için araştırdığımız yazımızda bu konuda savunulan birçok görüşe yer verdik.

Sutyen bayanların göğüslerinin şekilli görülmeleri için üretilen bir iç çamaşırından çok farklı amaçlı üretilen birçok olumlu yanı olan iç çamaşırı olarak günümüzde kullanılmaktadır.

Günlük hayatta dahi sutyen giymeyi ihmal etmeyen bayanlar uyurken de sutyenle uyumayı tercih edenlerin sayısı oldukça fazla birçok söylentiyi duymuş ya da şahit olmuşsunuzdur.

Sutyenle uyuyan bayanlarda göğüs kanserine ya da göğüs dokusunu zayıflatarak sarkmaya neden olabildiği söylentilerinin gerçek mi? yoksa sadece bir söylentiden ibaret mi? olduğunu araştırmak istedik.

Yapılan uzman açıklamaları göğüs kanserinin sutyenle yakından uzaktan hiç bir bağlantısı olmadığı üzerinde duruluyor. Özelliklede göğüs kanseri riski ve menopoz sonrası zaman diliminde sutyen kullanımının hiç bir olumlu ya da olumsuz etkisi olmadığı açıklanıyor.

Bu konuda yapılan araştırmalarda kadınların göğüs kanseri riski taşımalarının günde kaç saat sutyen giymeleri, kaç yaşında sutyen kullanmaya başlamaları, kaliteli sutyen tercihi ya da uyurken sutyen takıp takmamalarıyla asla bir ilişkisi saptanmamıştır.

Sutyenler göğüslerin sarkmasını engeller diye yanlış bir görüşte var yani kadınların göğüs sarkmaları genelde hamilelik, emzirme ve yaşlanma gibi durumlarda olumsuz etkilerle sarkma gösterirler bu sarkmaları sutyenle engellemek mümkün değildir.

Sutyenin gündüz ya da uyurken takılmasında göğsün dik durmasına yararı düşünülemez. Büyük göğüslere sahip kadınlar rahat hareket etmeleri için sutyen takarak uyumayı tercih edebilirler bunun göğüs sağlığı ya da göğüs estetiğiyle hiç bir olumlu ya da olumsuzluk etkisi yoktur.

Sutyen takmaktaki amaç özelliklede sarkmış göğüslere sahip olan kadınların estetik duruşlarında kendilerine olan güvenin kazanılmasında etkili olmaktadır. Tabi ki kaliteli sutyen ve kalitesiz sutyen kullanımı da göğüsler üzerinde ya da beden üzerinde farklı olumlu ve olumsuz etkileri vardır.

Kaliteli sutyenlerde de genelde sağlıklı pamuk içerikli kumaşlar kullanılıyor buda tene temas eden bu iç çamaşırıyla sağlıklı olacağınızı kanıtlarken kalitesiz sutyen tercihinizde bedeninizde tahrişler, alerjiler olmaktadır.

Bu sebeple kaliteli iç çamaşırı tercih etmeye özen gösterin özelliklede uyurken takmaktan hoşlandığınız sutyenlerinizi pamuk ağırlıklı ve metal içerikli malzemeler kullanılmayan modellerden seçmeye özen gösterin.

İç çamaşırı ve estetik görünümden başka sağlık üzerinde hiç bir etkisi olmayan sutyenlerin özelliklede göğüslerin sarkmasını engelleme gibi bir etkisi olmaması birçok kadının doğru bildiği yanlışlardan biri olarak oldukça şaşıracağınız bir bilgi olacaktır.

sutyen takma gibi bir zorunluluğunuz yok sadece kıyafetlerinizde göğüslerinizin estetik duruşunu sağlayabilir ve göğüslerinizi saklamada yararlanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap