Yüz Şekline Uygun Makyaj Önerileri

Yüz şekline göre makyaj türleri değişmektedir. Yüzü ince ve zayıf gösteren, oval yüze uygulanan, üçgen ve kare yüzlere olmak üzere çeşitlendirilir.

Yüz şekline uygun makyaj önerileri vererek doğru yapılacak makyaj kuralları ile güzelliğinizi daha kolay yaratabilmenin tüyolarını sizler için hazırladık.

Bayanlar güzelleşmek için başvurdukları uyguladıkları makyaj yapmadan önce yüz şeklini bilmelidir yani yüz şekline göre makyaj yapıldığında doğal bir görsellik oluşturmanız mümkün olacaktır. Yüz şekilleri oval, köşeli, yuvarlak, üçgen, kare ya da uzun olarak sınıflandırılmaktadır. Makyaj yapmak aslında kusurların gizlendiği yüzdeki güzel olan bölgelerin açığa çıkarıldığı bir tekniktir. Makyaj doğru yapıldığında doğru sonuç verecektir.

*Oval yüz şekli genelde yanakların geniş olduğu çenenin de ince olduğu bir yüz şeklidir. Genelde ideal bir yüz şekli olarak bilinen oval yüze sahip kadınlar için kusurların gizlenmesine gerek duyulmadan rahatlıkla tüm makyaj tekniklerinin rahatlıkla uygulana bildiği bir yüz şekli olarak bilinir. Yüzün orantılarının daha uyumlu olduğu bu yüz şeklinde makyaj yaparken yumuşak hatları köşeli ya da keskin çizgilerle belirlememektedir. Yumuşak hatları yuvarlak hareketlerle belirlemek gereklidir. Oval yüzlerin elmacık kemiklerini belirgin bir hale getirmek için kırmızı allık kullanabilirsiniz. Allığı sürerken dikkat etmeniz gereken belirginliği yaratmak için ise elmacık kemiklerinden kulağa doğru yatay bir şekilde uygulamaya çalışın. Oval yüzlere tüm makyaj teknikleri uygulamak kolaydır fakat bu yüzlerin abartıda uzak ve doğal görünmeleri şarttır.

*Yuvarlak yüzler özellikle oval yüze benzerliğiyle dikkat çeker. Yuvarlak yüzlerin hatları bu yüzün belirgin hale getirirken yuvarlak hatları ortaya çıkarmak yerine hafifletmek daha doğru olacaktır. Bu yüzlerdeki yuvarlak hatları düz çizgiler ve keskin açılar tarzında makyaj uygulamaları yapılmalıdır. Yuvarlak yüzlerde çene ve elmacık kemiklerinin belirgin halde olması makyajla gizlenmelidir ya da doğal olmalıdır. Makyaj yaparken ten rengiyle uyumlu bir hale getirmektir. Fondöten kullanmaya özen gösterin ön planda olmaması gereken alanları koyu fondöten yardımıyla gölgelendirerek kamufle edebilirsiniz. Çenenin yuvarlaklığını gizlemek için dudakların ön planda olmasına dikkat edilmelidir. Göz makyajında ise sert çizgiler yerine çekik tarza uygulamalar tercih edilmelidir.

*Kare yüzlerde ise hatlar olarak dikkat çeken yapısal özellikler düz bir alın kare şeklinde bir çene ile tamamlanır. Bu yüz şeklinin keskin çizgilerden uzak durması şarttır. Daha çok yumuşak hatların yaratılması gerekir. Düz bir alın ve kare şeklindeki çene yapısı çok keskin bir ifade oluşturur. Allık kullanırken bu yüzlerin üçgen şeklinde uygulamaları gerekmektedir. Dudaklarda silik değil daha canlı renklerde ruj sürmek gereklidir. Kare yüzün alt kısmı geniştir bu nedenle genişliği kapatmak için yapılması gereken yüzün üst bölümünde daha koyu bir fondötenle gölgelendirme yapılmalıdır. Gölgelendirmeler kusurları ya da farklı bir yüz şekli oluşturmak için kullanılan makyaj sırrıdır.

*Üçgen yüzlerin karakteristik özellikleri ise alın bölgesinin darlığıdır çenenin geniştir. Yüzde yumuşak bir ifade yaratmak için makyaj yaparken çeneyi biraz yuvarlatmak en doğru gölgelemeyi yapmayı gerektirmektedir. Yüzünüzün alt kısmındaki özelliklede çene genişliği dar göstermek için yüzünüzün üst bölümünde daha koyu bir fondötenle gölgelendirme uygulanmalısınız. Dudaklarınızı ön planda tutarak canlı renkler tercih edebilirsiniz bunun yanında alığınızı yanaklarınıza üçgen şeklinde uygulayın.

*Uzun yüzlerin düz orantıya sahip hatları vardır. Uzun yüz ifadesinin yumuşatılması için enine hat çizgileri kullanmak gereklidir. Yüz uzun ve düz bir orantısını enine çizgilerle derin bir ifade şekline dönüştürmek mümkündür. Uzun yüz şekline uygun ten rengiyle uyumlu fondöten kullanılmalıdır. Bunun yanında alın ve çene alanında kullanacağınız fondöten rengi tamamen yüzünüze uygulayacağınız fondöten renginden daha koyu bir tonda olmalıdır. Allığı kullanırken yüzün uzunluğunu gizlemek için elmacık kemiği üzerinden başlayarak kulağa doğru yatay bir şekilde alığı uygulamalısınız. Uzun yüzlerin göz makyajını yaparken daha çok yatay gölgelere dikkat edilmeli göz pınarları koyu renkli kalemlerle birleştirilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap