Zayıflatan Mucize Kahve

Zayıflamak için yemeklerin güzel görünüşünden aldanmayın. Kilo vermek için buzdolabından uzak durun. Kalorisi düşük, beğendiğiniz gıdaları tüketin.

Zayıflamak istiyorsanız görsellikten uzak durun uyarısında bulunan uzmanlar burada görsellikten kasıtlarının beden güzelliği olmadığını ve gözün algıladığı tüm görselliklere karşı dikkatli davranılması gerektiğin, vurguladıklarını ifade ediyorlar.

Zayıflamak için hedef belirleyerek görselliği ön plana alabileceğiniz gibi bunu çeşitlendirmek mümkün yani gözünüzün doyması bir görsellik olarak algılanmalıdır. Özelikle de besinlere karşı görsellikten uzak durmaya özen gösterin.

Öğünlerde 3 ana ve 2 ara öğün yapmaya özen gösterin ara öğünleri görsel olarak algılamak gereksiz olan atıştırmalarınızı önleyecektir. Yiyecekleri daha az görünür hale getirmeye çalışın yani mutfağınızda açık alanda yer alan kraker ya da size yemek yeme ihtiyacı hissettirecek gıdaları yok etmeye yani dolaplara kaldırmaya çalışın.

Zor ulaşılır hale getireceğiniz gıdalar cazip gelmeyecektir buda yeme isteğinizin oluşmamasına neden olacaktır.
Mümkün olduğu kadar mutfağa gitmemeye çalışmalısınız.

Buzdolabı görsel olarak etkilendiğimiz alanlardan biridir. Bu alanı görsel olarak korumak istiyorsanız kesinlikle görünen gıdaları açıkta ya da görünebilecek jelatinlerde saplamayın daha çok görünmez kapalı kaplar ya da paketlemelerle kapatarak dolabı açtığınızda gıdayı hatırlamak gibi bir görsel uyarıya karşı önlem almış olabilirsiniz.

Tüm bu görselliklere dikkat ederken aç kalmamayı asla ihmal etmeyin sakladığınız gıdalar görsel değil bu kez beyinsel uyarıyla sizi besinlere yöneltecektir.

Sağlıklı ve dengeli beslendiğiniz sürece az ve sık yediğinizde mideniz tokluk uyarısına alışacak görsel olarak ta gözünüz besinleri arama ya da görme ihtiyacı hissetmeyecektir. Görsel olarak porsiyonlarınızı küçülte bilirsiniz fakat yine büyük tabak seçerek çok çeşit yerleştirilmiş bir tabak görsel olarak sizi mutlu edecektir.

Görsellikten uzak durmanız gerektiği maddeleri sıralamışken görsellik olarak uzak durmamanız gereken özelliklede damak tadınızla ilgilide uyarılar yapmak isterim.

Yemek yerken keyif alarak yemek yemeye çalışın ağız tadınıza uygun olmayan diyetler ya da beslenme alışkanlıkları edinmeyin. Yani lahana sevmeyen birinin görsel olarak lahanayı beğenmeden yediği düşünüldüğünde hiç bir yararı olmayacaktır.

Bu sebeple damak tadınız oldukça önerilir önce görsel olarak beslenmeye özen gösterin. Yapılan araştırmalarda keyif alınmadan yenen yemeğin ya da besinin bedene fayda sağlamayacağını belirtmeden çekemeyeceğim. görsel olarak ta tek ip beslenme şeklinden ve diyetlerden uzak durmaya özen gösterin.

Diyet yapıyor ya da sağlıklı besleme alışkanlığı kazanmaya çalışan biriyseniz ailede de aynı görselliği ve ilgiyi isteyin yani sofrada siz sebze yemeği yerken eşiniz kalorisi yüksek ve sizin de sevdiğiniz bir yemeği yiyorsa görsel olarak olumsuz etkileneceksiniz demektir.

Görsellikten uzak dururken toplantılarda ya da kadınların özel gün toplantılarında görsel olarak sunulan kilo aldırmaya müsait gıdalardan uzak durun. Siz sunulacak bu tarzı görsel olarak gözünüzü alamadığınız gıdalara hayır demeyi öğrenin ya da arkadaşlarınızı bu konuda bilgilendirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap