.
.

Allık Kullanmanın Püf Noktaları

Allıklar cilt tipine göre çeşitlere sahiptir. Kuru, yağlı ve karma ciltler için farklı allık alınmalıdır. Yüz şekline göre allık kullanmanın püf noktaları.

.
.

Allık kullanmanın püf noktası olur mu? demeyin çünkü doğru seçeceğiniz ve doğru uygulayacağınız allıklar sayesinde yüzünüzde kamufle edeceğiniz bölgelerdeki renk uyumunu sadece allıklarla kazanmak mümkündür.

Makyajın olmazsa olmazlarından biri olan allıklar birçok çeşit içeriyorlar renk seçenekleri kaliteleri ile farklı tarzlarda allık bulmak ve tercih etmek mümkün olmaktadır? Allık çeşitleri kozmetik ürünlerindeki artış sebebiyle marka olarak ve çeşit olarak oldukça fazla seçenek sunmaktadır genelde toz allıklar, sıvı ve krem allıklar tercih edilebilir.

Allık kullanırken püf noktalarını bilmek makyaj yaparken karşılaşacağınız birçok olumsuzluğu ortan kaldırmanızı sağlayacaktır.

Örneğin kuru bir cilt yapısına sahip iseniz krem allıklar kullanmaya dikkat edin. Kuru ciltte uygulayacağınız krem allıklar cildin tamamına eşit şekilde yayılmayarak lekelenmeler oluşturabilir bu sebeple toz allıklar kuru ciltler için en uygun allık seçeneğini olacaktır.

Allık bakıldığında sadece cildin rengini canlandırmak için kullanılan bir ürün gibi algılanır oysaki allık makyajın tamamlanmasında oldukça etkili bir ürün olurken cilde tazelik kazandırmasının yanında yüz hatlarının şekillendirilmesinde, yüzdeki ışığın yansıtılmasında ve yüz çizgilerinin keskinliğini azaltarak yumuşatılmasında kullanılmaktadır.

Makyaj tekniklerinde allığın doğru kullanılması oldukça önemlidir. Çünkü allık makyajın tamamlayan en son üründür doğru şekilde uygulanmazsa tüm çabanız boşa gider yani allık kullanılırken seçeceğiniz allığın rengi makyajınızla ya da teninizle uyum içinde olmalıdır.

.

Ardından kullanacağınız allığı ilk önce bir kat hafif bir şekilde tüm yüz çevrenize yayarak uygulayın ardından yüzünüzde dikkat çekmek istediğiniz bölgeleri vurgulamak için allığı bu bölgelere iki kez uygulayarak daha görünür kılabilirsiniz.

Allığı bu bölgelere uygularken özelliklede allığı dışa doğru yayarak uygulamaya özen gösterin. Bayanlarda özelliklede üçgen yüz şekline sahip olanlar elmacık kemiklerinin en geniş alanından başlayarak saç diplerine doğru gölgeler yaparak allığı yaymalıdırlar.

Yuvarlak yani oval bir yüz yapısına sahip biriyseniz allığı kesinlikle elmacık kemiklerinin altından yanlara doğru uygulayarak doğru bir denge sağlayabilirsiniz.

Allık seçerken önemli püf noktaları kaliteli ve kremsi bir özeliğe sahip olmalıdır. Allık kadar önemli olan bir başka detay ise allık fırçalarıdır.

Genelde allıkları kullanan bayanlar süngerleri tercih ederler bu doğru bir uygulama değildir. Allığın doğru uygulanması için seçilecek uygun fırçalar olmalıdır.

Fırçalar daha çok yoğun değil orta yoğunlukta dengeli renk yayılımı elde edeceğiniz yapıya sahip olmalıdır. Kapaklı ve büyük fırçalar allığınızı yaymada oldukça uygun olacak pratik fırçalar olacaktır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap