Arı Sütü Neye İyi Gelir? Nerelerde Kullanılır?

Arı sütü üretimi diğer sütlere göre uzun sürer. Cilde iyi gelir, cinsel gücü artırır. Balı ile tüketebilirsiniz. Arı sütü diğer bütün faydaları makalemizde.

Arı Sütü

Arı sütü, uzun yaşamın sırrı olarak kabul edilirken, yaygın bir şekilde kullanılmayan bir besindir. Merak edilen bir konu olmasına rağmen arz talep döngüsü çok fazla olmadığı için pek bilinmemektedir. Bununla birlikte, mucizevi etkileri olan bir besin olmasına rağmen ülkemizde yeni yeni pazarlanmaya başlamıştır.

Arı sütü nadide bir besin olmasına rağmen yüksek fiyatıyla da dikkat çeker. Bu noktada, doğal arı sütünden bahsettiğimizi belirtmek önemlidir, çünkü karışımlar farklı özelliklere sahip olabilir.

Arılar, bal yapmak için çiçek polenlerini toplarlar ve bu şekilde bal üretirler. Aynı arılar, 15. günlerini doldurduklarında kraliçe arıyı beslemek için görevlendirilirler.

Ayrıca, bal üretecek arılar polenleri toplamaya başlarlar. Arı sütü, kraliçe arının beslenmesinde rol oynayan ve bir günde 3.000’den fazla yumurta bırakabilen bir besindir. Bu nedenle, en bilinen faydalarının üreme organları üzerinde olduğunu hatırlatalım.

Arı Sütü Nasıl Üretilir?

İşçi arıların, Kraliçe arıyı beslemek için ürettikleri Arı sütü, bizlere sunulmaktadır. Bu özel besin, arıların yutaklarında bulunan salgı bezlerinden salgıladıkları sıvı ile polenlerin birleşmesiyle üretilir.

Arı sütü, yetiştiriciler tarafından toplanarak insanlara sunulurken, birçok faydasından yararlanmayı mümkün kılmaktadır. İçeriğinde bal özü bulunmasına rağmen bal ile herhangi bir ilişkisi olmadığını belirtmek önemlidir. Arı sütü, içerisinde bir insanın ihtiyaç duyabileceği birçok enzimi barındırır.

  • A, B, C, D ve E vitaminleri
  • Fosfor
  • Magnezyum
  • Selenyum
  • Amino Asit
  • Çinko

Arı Sütü Nasıl Tüketilir?

Arı sütünün nasıl alındığı sorusu merak uyandırabilir, ancak bunu neden yapmamız gerektiğini bilimsel olarak açıklayan uzmanlar bulunmaktadır. Arı sütü, uzun ömürün anahtarı olarak görülmektedir.

Arılar üzerinden bir örnek vermek mümkündür. Arıların anatomik olarak ömrü 45 gündür. Ancak Arı sütü ile beslenen kraliçe arılar yaklaşık olarak 5 yıl yaşayabilmektedir.

Bu durum, normal ömrün onlarca katına işaret ederken, üreme konusunda da büyük başarıya sahip olduklarını göstermektedir. Günde 3.000 yumurta verebilen başka bir canlının olmadığını belirtmek önemlidir.

Arı sütü içmek, bir besin olduğu için mümkündür. Ancak cilt bakımı ve saç bakımı gibi farklı seçeneklerle de tanışabilirsiniz.

Arı sütünü yalnız içmek mümkün iken uzmanların önerdiği teknik yavaş olması yönündedir. Arı sütünü içerken ağzınıza aldığınız miktarı dilinizin altına götürüp daha kolay etkin hale geçmesini sağlayabilirsiniz. Ardından ise tüm ağzınızda gezdirip çalkaladıktan sonra yutmanız önerilmektedir.

Arı Sütünü Bal İle İçmek

Bal özütü barındıran Arı sütü aslında net olarak ekşidir. Bal ile karıştırıldığında bu açıdan daha ılımlı bir tada sahip olur.

Arı Sütüyle Cilt Bakımı

Göz kararıyla olacak şekilde cilt bakım kremlerinize ve ürünlerinize arı sütü ekleyebilirsiniz. Bu çok daha faydalı bir bakımı mümkün kılacaktır.

Arı Sütüyle Saç Bakımı

Şampuanlarınızda %4 oranında Arı sütü bulunması sağlıklı saçlar için oldukça ideal çözüme ulaşmanızı sağlayacaktır.

Arı Sütünün Cinselliğe Katkısı

Arı sütünün cinselliği arttırdığı konusunda sayısızca araştırma yürütülmektedir. Gerçek anlamda birçok tıbbi ilaçta bu yönünden faydalanıldığı biliniyor. Yine de üreme arttırıcı bir ürün olarak tanımlanabilmesini sağlayacak bilimsel tanı bulunmamaktadır.

İnanışa göre kraliçe arıların 3.000’i geçen yumurta sayısı Arı sütü sayesindedir. Dolayısıyla bilhassa kadınların üreme konusunda yaşadıkları sorunlar için çözücü bir faktör olarak görülür.

Arı Sütünün Faydaları

Arı sütünün yararları birkaç noktadan ziyade geniş bir skalayı kapsıyor. Doğal olarak herkesin ihtiyaç duyabileceği besinler arasında gösterilebilir. Türkiye’de aktif kullanımının yoğun olmaması bu gerçeği değiştirmiyor. Arı sütü faydaları ile tüm dünyada varlığını kabul ettirmiş bir doğal iksirdir.

Hafızayı Güçlendirir

Unutkanlık gibi sorunları ortadan kaldırmakla kalmayıp daha keskin bir hafızaya sahip olmanızı kolaylaştırmaktadır. Bu sebeple Alzheimer hastalarına önerildiği gibi hastalığı önleyici etkisi bilinir.

Büyüme Evresi

Bebeklerde ve çocuklarda Arı sütü kullanmak bedensel ve zihinsel gelişimi tetikleyerek güçlendirir. Gerekli olan birçok mineral ve vitamin bu şekilde çocuğa aktarılabilir.

Arı Sütünün İyi Geldiği Hastalıklar

Damar hastalıklarını önlediği damar tıkanıklarını açtığı için kanıtlanmıştır. Hipertansiyon hastalarının kullanabileceği doğal antibiyotikler arasındadır.

Psikoloji

Bir antidepresan kullanmakla aynı oranda zihninizi rahatlatabilmektedir. Bu nedenle yaşadığınız kötü dönemlerde ya da depresyonlarda tercih edebilirsiniz.

Antioksidan

Antioksidan özelliğiyle ön plana çıkan Arı sütü aynı zamanda antibakteriyeldir. Böylelikle bakteri oluşumlarını ve yayılma evresini engelleyerek diğer hastalıkların olmasını önler.

Bağışıklık Sistemi

Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle beraber hastalıklara olan direnciniz, mikrop, bakteri ve benzeri hastalık sebebi enfeksiyonlara karşı dayanıklılığınız maksimum seviyeye çıkar.

Hücre Yenilenmesi ve İyileşme

Hücre yenilenme hızında belirgin bir artış sağlaması sebebiyle iyileşme süresini katlayarak arttırır. Bu birçok yara ve enfeksiyon için geçerlidir.

HDA-10

Her ne kadar insan sağlığında vazgeçilmez bir öneme sahip olsa da her besinde bulunmayan HDA-10’a fazlasıyla sahiptir.

Saç Bakımı

Saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıyaysanız bundan kurtulmayı %85 oranda başarı yüzdesiyle Arı sütü kullanımı mümkün hale getiriyor.

Doping Etkisi

Enerjinizi iki katına çıkararak daha faal bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Bu aynı zamanda cinsel istek ve arzularınızı tetiklediği için cinsel performansı arttırıcı yönüyle bilinmesine sebep olmuştur.

Sperm ve Yumurtalıklar

Erkeklerde sperm kalitesi hamileliğin gerçekleşmesi için çok önemlidir. Aynı durum kadınlar içinde yumurtalıklarda geçerlidir. Arı sütü ise ikisinin kalitesini de arttırarak sayıca daha fazla olmalarını sağlar. Doğurganlığı arttırdığına inanan geniş bir bilimsel çevre vardır.

Arı Sütünün Diğer Faydaları

Arı sütü uyku sorununuzu gidermede, hazmı kolaylaştırmada, hamilelik dönemlerinde tercih edilerek hem annenin hem bebeğin sağlığı için gerekli takviyeyi yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap