.
.

Salep’in Yararları Nelerdir?

Salep'in yararlı olması için öncelikle doğal olması gerekir. Ülkemizde iç Anadolu'da üretilmektedir. Hastalıklara iyi gelir, cinsel performansı artırır.

.
.

Her ne kadar kış aylarının en çok tüketilen içeceği olarak görülse de salep hakkında halen daha bilinmeyen şeyler olduğu aşikâr. Öncelikle isminde yaşanan çelişkiye bir çözüm bulunabilmiş değil.

Öyle ki bir mekanda salep içmek istediğinizde bile Sahlep yazımının karşınıza çıktığını görebilirsiniz. Dolayısıyla tarçın dökerek içtiğimiz sütlü içeceğin isminin doğrusu Salep diyerek başlayalım.

Sahlep ise içeceğin ana etken maddesinin yetiştiği bir bitkidir. Bu orkidelere verilen genel bir isim olmakla beraber mor renkli bir bitkidir. Toprağın altına uzanan köklerinde Salep yumruları bulunur.

Üstte ise mor renkte oldukça görsel bir çiçek görünümü vardır. Eğer doğal Salep içmenin faydalarından yararlanmayı umuyorsanız bu aşamaya fazlasıyla dikkat edilmesi gerekmektedir.

Çünkü Türkiye’de doğal Salep bulmak aslında o kadar kolay değil. Birçok markette satılan toz halindeki Salep’in orijinal ve saf olmadığını açıklamaya gerek yok. Genellikle belirgin aromalarla tatlandırılmış olmasından ötürü bize aynı hissiyatı vermeyi başarıyor olabilir. Fakat sağlık açısından yararlarını göz önüne alırsak doğalı her zaman bir adım önde olacaktır.

Doğal Toz Salep

.

Doğal toz Salep yapmak aslında çok zor bir şey değil. Ancak orkide olarak bilinen Sahlep bitkisini yetiştirmeden bunu başarabilmekte pek mümkün değil.

Yani anlayacağınız üzere öncelikle bitkinin yetişmesi ve yaz mevsiminde diğer çiçekler gibi açması gerekiyor. Mor renkli yaprakları açtıkça alttaki Salep yumrularının oluştuğunu anlayabilirsiniz.

Topraktan çıkarılan bitkinin yumruları alındıktan sonra ise asıl aşamalar başlamaktadır.Topraktan çıkarılan Sahlep Orkidesi bitkiden ayrılmalıdır.

Bitkinin alt saçaklarında bulunan yumrular koparıldıktan sonra yıkanarak temizlenir.
Temizlik işlemi bittikten sonra ise bir iğne yardımıyla ipe geçirilir ve bu ip ile birlikte tercihe bağlı olarak kaynatılır.
Bazı kesimler süt ile kaynatırken bazı kesimlerde sıcak su kullanılmaktadır.

Tabi ki asli olanı süt ile yapılanıdır.
Yumrular sütün içerisinde iyice kaynadıktan sonra çıkarılarak kurumaya bırakılır.

Bu kurutma işlemi uzun sürebilir ve bitiminde ezme işlemi başlayacaktır.Yumruları toz haline getirene kadar ezdikten sonra doğal toz Salep hazır olarak karşınızda olmuş oluyor.

Türkiye’de Doğal Salep Üretiliyor Mu?

.

Türkiye’de yalnızca İç Anadolu bölgesinde üretilmekte olan Sahlep Orkidesi yeterli miktarda yoktur. Bu sebeple saf ve doğal Salep içmek şu günlerde pek mümkün olmuyor. Yine de bunun satışını yapan yerler bulmak mümkün. Aynı şekilde kış ayları için kendinizde yetiştirebilirsiniz.

Kârlı bir iş olduğundan ötürü tarımla uğraşanların favorilerinden olsa da İç Anadolu haricinde üretilmediğini tekrardan hatırlatmak gerekiyor. Doğal Salep satın almak bu yüzden biraz daha zorlaşıyor.

Doğal Salep’in Faydaları

Doğal Salep içmek yararları yönünden insanın sağlığına olumlu bir artı puan katıyor. Dolayısıyla birçok hastalıktan korunmanın yanı sıra hastalıksız bir kış içinde tercih edilebiliyor.

Kış Hastalıklarına Karşı

Kış aylarında enfeksiyon kökenli olarak grip, nezle ve soğuk algınlığı rahatsızlıkları yaşanabilmektedir. Buna ek olarak öksürük, bronşit ve benzeri şikâyetler görülebilir. Tamamı için tarçın takviyesiyle doğal toz Salep içilebilir.

Hastalıklara Karşı Etkili

.

Kalp rahatsızlıklarını engellediği gibi mideyi rahatlatan ve hazmı kolaylaştıran bir içecektir. Bağırsakta yer alan zararlı parazitleri ve solucanları yok eder. Hemeroid tedavisinde tercih edildiğini ve kabızlık sorunu yaşayanlar için çözüm olabileceğini eklemeden geçmeyelim.

Cinsel Performansı Arttırır

Salep düzenli olarak tüketilirse içeriğindeki mucizevi mineraller eşliğinde cinsel arzunuzu maksimum noktaya çıkarabilir. Buna tarçın takviyesiyle daha çok şahit olabilirsiniz.

Zihni Geliştirir

Zihinsel gelişim için önemli olan bir içecektir. Çocukların düzenli tüketmesi gereken, aynı zamanda yetişkinler içinde zihin rahatlatıcı bir içecek olduğu kanıtlanmıştır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap