Hexafum Tipi Haşere ilaçları Nasıl Kullanılır?

hexafum 2 çeşidi olan haşere ilacıdır. Sinekleri dumanla yok eder. Hexavap ise haşerelerin temizlenmesinde kullanılır.

Haşere ilaçlarının arasında dumanlı ilaçlar çok yoğundur. Bunu en basit şekilde yaz aylarında belediyelerde görebilirsiniz. Sinek ilacı sıkan araçlar dolaşmaya başlar ve hepsinde Hexafum tipi haşere ilacı bulunur.

Dolayısıyla kokusuz versiyonu olduğu gibi farklı aromalarla karışmış sinek ilaçlarına da rastlanmaktadır.Tamamıyla dumanlı haşere ilaçları arasında olması kullanım oranını elbette ki etkiliyor.

Genellikle bu tip ilaçları tercih edenlerin amaçları sinek türleridir. Diğer haşerelerden ziyade kara sinek ve sivrisinek için kullanımı görülür. Kilerler için kullanılarak besinlerin korunmasında, yaz aylarında rahatça havalandırdığınız evinizde sineklerle uğraşmamak adına tercih edilebilir.

Hexafum Nasıl Kullanılır?

Duman içerikli haşere ilaçları iki ana gruba ayrılır. Birisi kompres yapısıyla sıkılarak tüm haşerelerin etkilenmesi sağlanır. Diğer bir tür ise yine duman odaklı bir haşere ilacı olsa da yakılarak duman çıkartılır.

Örneğin Hexafum haşere ilacı şeritler halinde satılır. Bu eviniz için aynı zamanda ölçütleri belirlemenize yardımcı olur. Temel olarak kullanım ölçüsü 25 metreküp bir alan için bir şerittir.

Örneğin toplamda kullanacağınız alanın yani evinizin boyutunu 75 metreküp olarak alırsak üç farklı noktada yayılabilecek düzeyde üç şerit yakmanız dumanlı haşere ilacının ektisini göstermesi için yeterli olacaktır.

Alev alan bir yapısı olmadığından ötürü Hexafum haşere ilacı tehlikeli değildir. Bir kağıda benzer yapısını yakarken korkmanıza gerek yoktur. Evinizi sineklerden temizlemek istiyorsanız bu yöntemi uygulamadan evvel kapı ve pencereleri kapalı tutun.

Açık hava için önerilmeyen bu seçeneği kapalı ve hava almayan bölgede yakıp 2 saat süreyle beklemeniz gerekir. Bu süreç içerisinde tamamen yayılan ve haşerelerin gelmemesi için konumlanan ilaç sonrasında havalandırılabilir.

Ancak ilk kullanımda 2 saatlik bekleme süreci çok önemlidir. Zaten bekleyişin ardından tamamıyla havalandırmanız için tüm kapı ve pencereleri açmanız önerilmektedir.

Hemen etkilerini görmeye başlamanızın dışında evcil hayvanlarınızdan ve kendinizden uzak tutmanızı tavsiye ettiklerini söyleyelim. Aslında insan ve kedi ya da köpek gibi canlılar üzerinde belirgin bir etkisi olmadığı biliniyor.

Aynı durum besinler üzerinde de geçerli. Yine de hem kendinizi, hem evcil hayvanlarınızı hem de besinleri uygulanan noktadan uzaklaştırın.

Bir diğer önemli husus ise akvaryumda yaşayan tüm canlılardır. Su içerisinde ya da susuz ortamda yaşayan tüm akvaryum canlılarının Hexafum haşere ilacından etkilenebileceği gerçeğiyle yüzleşmelisiniz. Uygulama esnasında evin hiçbir noktasında bu canlıları bırakmamanız sağlıkları için önemlidir.

Hexavap Nasıl Kullanılır?

Haşere ilacı olarak Hexavap bir diğer türü olarak tercih edilebilir. Hexafum nasıl sinekler üzerinde etkiliyse tablet versiyonu olan Hexavap tüm haşereli siler atar. Yine sineklerden kurtulmak için kullanılabilir. Ek olarak ise hamam böceği, tahtakurusu, bit ve pire oluşumunu önler. Halınızdan tutunda perdenize kadar her noktada zararlıların oluşmasını ve üremesini engelleyecektir.

Günümüzde haşere ilaçlama işleminde tablet formun çok sık kullanıldığını biliyoruz. Ancak yine değişmeyen bir uygulama biçimi vardır. Tabletler bir kabın içerisine konulduktan sonra yakılarak tüketilir.

Yakıldıktan sonra kendi halinde bırakırsınız ve kısa sürede tabletlerden yayılan koku ve duman tüm odaya siner. Farklı zararlı haşereler için farklı kullanım seçenekleri sunulmuştur.

Pire gibi çok yayılan, ya da bit gibi çoğunlukla tüm alanda görebileceğiniz haşerelerde 100 metreküp alana 12 tane Hexavap kapsül uygulanması gerekiyor.

Bu ölçüt tahtakurusuna göre hesaplandığında yine 100 metreküp için etki alanı oluşturabilmesi adına 16 tane tablete çıkıyor. Etkisini alabilmek için yaktığınız tabletlerin kapısı ve penceresi kapalı bir alanda en az 4 saat bu şekilde durması gerekiyor.

Yanıp tutuşmayan bir malzeme olmasından ötürü evinize zarar vermeyeceğinden emin olabilirsiniz. Aynı zamanda Hexafum ve Hexavap haşere ilaçları Türkiye’de en sık kullanılan dumanlı ilaçlar arasındadır.

Hexacid haşere ilacını kullanarak tatarcık başta olmak üzere yine hamam böceği, tahtakurusu ve bit pireye karşı etkili koruma sağlayabilirsiniz. Tüm türlerinin insan sağlığına etkisi olmamasına rağmen akvaryum hayvanlarına dumanının yaratacağı bir zehirlenme yaşanabileceği belirtilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap