Alıç Sirkesi Nedir, Nasıl Yapılır?

Alıç 10 metre boylarında, dikenli bir meyvedir. Bazı malzemeler ile sirkesi yapılabilir ve sağlığa faydalıdır. Yağ yakıcı, sindirim sistemine iyi gelen meyvedir

Alıç sirkesi ya da alıç meyvesi ilk defa duyduğunuz tanımlar olabilir. Fakat uluslararası çapta ülkelerde sağlık bakanlığı tarafından onay almayı başarmış bir meyve olarak tanımlanabilir.

Türkiye’de yetiştiriciliği pek nadir görülmektedir. Alıç meyvesi çoğunlukla yabani şartlarda yetişir.

Aynı zamanda dikenlerle kaplı 10 metrelik devasa bir yapıya sahip olan ağacından yaklaşık 10 milimetrelik bir meyveyi toplamak ciddi anlamda zordur. Aslında Alıç sirkesi bu sebeple değerlidir denilebilir.

Yabani bir meyve olması, zor toplanması ve elde edilen sirkenin pahalı olması tabi ki yararları ile de doğru orantılıdır.Alıç sirkesi satan yerler olduğu gibi ev yapımı doğal halini kendiniz üretebilirsiniz. Bunun için çok büyük bir efor sarf etmenize gerek olmadığı gibi evdeki birçok malzemeyi kullanabilirsiniz

Alıç Sirkesi Evde Nasıl Yapılır?

Ev yapımı Alıç sirkesi tarifi için öncelikle malzemelerden söz etmek istiyoruz. Bu aşamada bir aktardan tüm malzemeleri temin edebileceğinizi belirtmek istiyoruz. Dilerseniz yapılmış haliyle hazır Alıç sirkesi alabilir, dilerseniz evinizde kendi doğal sirkenizi yapabilirsiniz.

Malzemeler

1 Kilogram Alıç Meyvesi
2 Kahve Fincanı Toz Şeker
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Adet Trabzon Hurması
Yeteri Kadar Su

Hazırlanışı

Malzemeler arasında yer alan 2 kahve fincanı şeker yerine dilediğiniz bir meyve reçelini tercih edebilirsiniz. Ev yapımı reçellerde 2 yemek kaşığı eklemek şekerin yerini tutacaktır.

Öncelikle bir kavanoz içerisine yapacağınız Alıç sirkesi için hurmaları kavanoza koyarak başlamalısınız.
Bu esnada alıç meyvelerini küçük parçalarda keserek hazırlık sürecini tamamlayabilirsiniz.

Hurmanın üzerine alıç meyvesini ekleyip şekerleme işlemine geçmelisiniz.
İsterseniz 2 kahve fincanı şeker, isterseniz 2 yemek kaşığı meyve reçelinin sıvı kısmından ekleyebilirsiniz.
Son olarak tuzunuzu ilave ederek karışım için tüm malzemeleri eklemiş olursunuz.

Malzemeleri tamamlayınca içerisine kavanozu dolduracak kadar su ilave edip üzerini hava almayacak şekilde kapatmalısınız.

Burada bir buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz. Eskiler genelde tülbent ile örtüp üzerine kapağı kapadıkları için poşeti aynı mantıkla kullanabilirsiniz.15 gün bekleme süresinin ardından ev yapımı doğal Alıç sirkesi hazır olacak.

Alıç Sirkesi Nerelerde Kullanılır?

Alıç sirkesi normal bir sirkenin kullanılabildiği her yerde elinizin altında olacaktır. Lezzetiyle yemeklerinize ve salatalarınıza farklı bir tat katacağından şüpheniz olmasın. En sık tercih edilen kullanım şekli ise salata üzeridir. Birçok insan içme suyunun içerisinde kullandığını söylemektedir.

Bu gitgide yaygınlaşan bir kullanım olsa da 1 bardak su için 1 çay kaşığı alıç sirkesi ölçüsünden şaşmamak gerektiğini söylemeliyiz.

15 gün geçtikten sonra her geçen gün biraz daha yoğun bir kıvama gelebilir. Bunu kendiniz açıp deneyerek uygun bulduğunuz kıvamda süreci sonlandırabilirsiniz.

Saklama koşullarını belirtmekte de fayda görüyoruz. 15 gün boyunca ışık almayan bir yerde durması gerektiğini ve soğuk ya da sıcak bir bölümde yer almaması gerektiğini vurgulayalım. Yani oda sıcaklığında bir dolap içerisinde gün ışığı almaması ideal Alıç sirkesi kıvamı için yeterli olacaktır.

Alıç Sirkesi Ne İşe Yarar?

Alıç sirkesi genelde hastalıkların tedavisi için kullanılan doğal sirkeler arasındadır. Özellikle böbrek rahatsızlıkları için önerildiği bilinmektedir. Tek böbreği olanların, böbrekleri düzenli çalışmayanların ve böbrek yetmezliği teşhisi konulmuş hastaların Alıç sirkesi kullanması önerilmektedir.

Buna ek olarak kalp çarpıntısı ve kalp krizi riskini yarı yarıya düşüren bir doğal şifa kaynağıdır. Birçok kişide karaciğere bağlı hastalıklarda tedavi edici doğal yöntem olarak tercih edilir.

Ek olarak son dönemlerde kadınların yağ yakıcı Alıç sirkesi olarak lanse ettiği zayıflamaya yardımcı bir sıvıdır. Üstelik evde kendi imkânlarınızla doğal olarak yapabiliyor olmanız büyük bir güven oluşturmaktadır.

Alıç Sirkesinin Faydaları

Farklı sirkeler insanlar tarafından pek ayırt edilmez. Genelde sirke kullanma gereksinimi ortadan kaldıran her türü aktif olarak tercih edilebilmektedir. Dolayısıyla Alıç sirkesi faydaları yönünden üstün olsa da birçok kişinin dikkatini çekememiştir.

Alıç Sirkesinin İyi Geldiği Hastalıklar

Tansiyon, damar rahatsızlıkları, böbrek hastalıkları, diyabet, mide, panik atak, kolesterol, kalp rahatsızlıkları gibi geniş bir yarar tablosuna sahiptir. Birçok hastalıkta hem önleyici hem tedavi edici olarak görev alır.

Sinir Sistemi

Sinir siteminizde yatıştırıcı bir özelliği olduğu için yaşadığınız psikolojik durumlardan kurtulmanızı sağlar. Özellikle günümüzde depresyonlar için tedavi edicidir.

İdrar Söktürücü ve Antioksidan

Antioksidan özelliği bilinen Alıç sirkesi aynı zamanda bilinen güçlü idrar söktürücüler arasında yer alır.

Yağ Yakıcı

Zayıflamak isteyenler için yağların hareketlenmesini ve parçalanmasını sağlayan yapısı vardır. Bu diyetlerde başarı yüzdesini çok yukarılara çeken bir özelliktir.

Düzensiz Yaşam

Düzensiz beslenme ve uyku alışkanlıklarınızı düzenlemeniz için vücudunuzun biyolojik saatini dengeler. Bu sizin içinde sağlığınız içinde çok daha yararlı sonuçlar doğurur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap