Karaçalı Neye İyi Gelir?

Karaçalı bitkisi böbreklere iyi gelir. Çayını demleyerek cilt sorunlarından kurtulabilirsiniz. Kullanım alanlardan biri de yaralardır. Dİğer yararları yazımızda

Karaçalı Bitkisi böbrekler için doğanın bize sunduğu en etkili ilaçtır. Bitkisel ilaç olarak görülebilecek kadar etkin olduğunu belirtmek istiyoruz. Normal bir ilaçla böbrek taşı düşürmek ya da böbrek rahatsızlıklarına çözüm sağlamak ciddi anlamda zorlu bir süreçtir.

Oysa Anadolu’da çok yaygın olan kullanımıyla Karaçalı çayı ya da alternatif kullanım türleri sizi sonuca götürecektir.

Çoğunlukla Çalıdikeni, Karadiken, İsadikeni, Sincandikeni isimleriyle İç Anadolu bölgesinde anılmaktadır. Diğer bölgelerdeki genel ismi ise Karaçalı olarak kalmıştır. Böbrek için doğal tedavi yöntemleri denildiğinde herkesin akına ilk gelen isimdir.

Hatta artık böbrek şikâyetleri için uzman doktorlara başvurduğunuzda tedaviyi destekleyici olarak tavsiyesini alabilmektesiniz. En etkili olduğu rahatsızlık ise böbrek taşı düşürmedir. O sancılı süreci size çok daha rahat ve kolay bir biçimde hızlıca atlatabilir.

Karaçalı Çayı Nasıl Demlenir?

Karaçalı çayı bitkinin en sık kullanım türüdür. Genelde bitkilerin çay formunda tüketilmesi kullanım oranını arttırmıştır. Keza diğer karışımları pek sevmeyen insanlar sallama bitki çaylarından doğal olan tariflere doğru yönelmeye başladılar. Bunlardan birisi ise Karaçalı çayı demlemek ile sonuçlanırken böbrek sağlığı için önemli bir koza dönüştü.

Malzemeler

1 Tutam Karaçalı Yaprağı (Kurutulmuş)
1 Fincan Su
Tercihen Bal ya da Limon
Hazırlanışı

Karaçalı otu çayı hazırlamak için önce bir demlikte 1 fincan su kaynatırsınız.
Kaynattığınız suyun içerisine ekleyeceğiniz kurutulmuş karaçalı yaprağını 1 tutam olarak hesaplayabilirsiniz.

Avucunuzla bir tutam yaklaşık 5 gram kadar alacaktır.
Suyun içerisinde ortalama 5 dakika kalması çayın demlenmesi için yeterli kabul edilir.

Ardından ise süzme işlemine geçerek çayınızı bardağınıza alabilirsiniz.
Karaçalı çayı içerken tamamıyla size bağlı olarak bal ve limon katabilirsiniz. Bunlar isteğe bağlı olduğundan zorunlu malzemeler arasında değildir.

Fakat sizin Karaçalı çayını içme sebebiniz böbrek taşlarınız ise, dökme evresindeyseniz hem bal hem de limon size faydalı olabilir. Çünkü böbrek taşı düşürmede ciddi bir unsur olarak bilinirler. Tek başına kullanım için dahi uygundurlar.

Karaçalı Nasıl Kullanılabilir?

Tabi Karaçalı çayı en sık kullanılan türü olarak biliniyor. Fakat bu bitkinin yalnızca bu şekilde kullanılmadığını da söylemek gerekiyor. Günümüzde ciddi bir kitle tarafından bitki çayının içilmesi sebebiyle diğer kullanım şekilleri oldukça geri planda kaldı. Oysa genel kullanım alanlarının başında yara iyileştirme geliyor.

Hücre yenileme hızından ötürü yaraların iyileşmesini sağlayan Karaçalı bitkisi şifa dolu yapısıyla doğrudan yaprakları üzerinden kullanılabilir.

Örneğin cildinizde mevcut bir yara var. Bunun geçmesi için Karaçalı yaprağını bir kabın içerisinde dövün. En azından lapa kıvamını alana kadar havanda dövdüğünüz bitkiden elde edeceğiniz bu lapayı yaranın üzerine tamamıyla kaplayacak şekilde sürün.

Uygulama sonrasında 2 saat boyunca yaprak özütlerinin yara üzerinde durması gerekecektir. Ancak bu sayede etkili olacağını söylemeliyiz.

Göz çapaklanmalarında çaya pamuk bandırarak gözlerimize sürdüğümüzü hatırlayabiliriz. Eğer göz iltihabı sorunuyla karşı karşıyaysanız süzmüş olduğunuz Karaçalı çayını pamuk yordamıyla gözlerinize sürebilirKaraçalı faydaları olan bitkiler arasında oldukça yoğun bir içeriğe sahiptir.

Fakat yan etkisi bilinmeyen bu bitkiyi kullanmadan evvel doktorunuza danışmanız sizin için yararlı olacaktır. Böylece alerjen ve benzeri durumlarda otomatik olarak önlem almış olduğunuz için doktorunuz size uygun kullanım türünü belirtecektir.

Böbrek Rahatsızlıkları

Böbrek taşlarını düşürmek için en sık kullanılan yöntemlerden birisidir. Aynı zamanda taşlarında böbrek kumlarının da oluşumunu önlemek için ciddi bir fırsat yaratır.

Protein yönünden böbreklerinizde değerlendirilmeyen kısmı tekrar geri kazanarak minimal düzeye çeker. İdrar söktürücü olması sağlık açısından önemli bir noktayı ifade eder.

Yaraları İyileştirir

İyileştirici özelliği oldukça kuvvetlidir. Bilhassa yapraklarıyla yaraların, yanıkların ve cilt sorunlarının üzerine uygulanması sonucunda kısa sürede olumlu sonuçlar doğurur.

Ödeme Karşı Kullanılabilir

Vücudun herhangi bir noktasında bulunan ödemi atmakta yardımcı olur. Şişkinlikler için ayrıca kullanılabilen bir bitkidir.

Cilt Sorunları

Sivilce, akne, çiban gibi istenmeyen cilt sorunlarında önleyici ve tedavi edici bir rol üstlenir.

Göz İltihabı

Gözlerinizde oluşacak herhangi bir enfeksiyon ya da iltihaplanma için tedavi aracı olarak kullanılabilir. Bir pamuk kullanarak yapacağınız göz masajı Karaçalı çayının faydalarını su yüzüne çıkaracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap