Beden Aklıyla Zayıflamak Mümkün!

Bedenin ihtiyaç duyduğu besinler ile zayıflamak mümkün. Kilo vermek için öğün atlamayın, gece yenenler sindirilmez. Öğlen sindirimi zor, akşam kolay olanı yiyin

Beden aklıyla zayıflamak oldukça dikkat çekici bir başlık olarak dikkati tamamen beden anatomisine çevirerek farklı bir bakış açısıyla sizlere tavsiyelerde bulunacağız.

Eski yılarda diyet ya da spor gibi kavramlar yoktu fakat şişman insan ya da obezite diye bir hastalıkta yoktu çünkü insanlar birçok farklı yanlış beslenme alışkanlıklarına ve tamamen hareketsiz bir yaşama adapte edildi. Sonrasında spor hayatımızın zorunlu olan bir ihtiyacı olurken beslenmek için harcanan farklı birçok yanlış diyet listeleri hayatımızda beliriverdi.

Diyet dendiğinde sayamayacağım kadar liste sunabilirim spor derseniz birçok spor sağlık için yapılması gerekirken sadece zayıflamak için önerilir ve tamamen ticari kaygılar taşıyan bir alan haline getirildiğini belirtmek isterim. Beden aklı yediklerinizle ilgilenmiyor çünkü tamamen sindirilen ya da sindirilmeyen besinler beden için kiloya ya da tamamen yağa dönüşebiliyor.

Bedenin aklını çalıştırmak istediğinizde çalışan bir mekanizma aslında fakat zamanla bu mekanizma çalışmaz oluyor ve yedikleriniz sindirilemiyor. Beden aklını çalışması için iştahı azaltmanın ve ekstra kilolardan kurtulmanın tek yolu doyana kadar besleyici gıdalar tüketmekten geçiyor. Bedene fazla diye tarif edilen besinlerle yüklenmesinde hiç bir problem yok sadece atladığınız öğünler, yediklerinizin sindirim sistemi tarafından sindirilemeyen kısımlarıdır.

Şişmanlıkta dikkat çeken detaylardan biri tamamen sindirilemeyen kısımlardır. Beden aklının merkezi olarak gösterilen sindirim sistemidir. Sindirim mükemmel şekilde işliyorsa asla bedende sağlıksız bir durum ortaya çıkmaz. Beden aklını harekete getirmek istiyorsanız kesinlikle diyet kelimesini hayatınızdan çıkarın tamamen doyana kadar yiyin, doyduğunuz için ara öğüne ihtiyacınız yok çünkü beden o esnada ilk öğün sindirilmesiyle meşgul saat gibi bir dinlenme zamanı ayırıyorsunuz.

Beden aklını doğru çalıştırmak için yapmanız gerekenler:

Güne başlarken bedenin ihtiyacı olan enerji kazanması için kahvaltı kesinlikle yapmalısınız.
Kahvaltı mutlaka evde yapılmalı çünkü evde yaptığınız kahvaltı daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacak fakat iş yerinde yapacağınız kahvaltı gecikeceği için kısa süre sonrasında acıkacaksınızdır.

Normal zaman dışında acıkma yaşıyorsanız bir önceki öğünü hatırlayarak yaptığınız hatayı görebilirsiniz yani öğlen aç kalktığınız tamamen doymadığınız için acıkacaksınız ya da öğünden sonraki boşluklarda doyduğunuz halde bir şeyler atıştırdığınız için acıktığınız ortaya çıkacaktır.

Kavrulmamış çerez ya da kuru meyveleri asla ara öğünlerde değil kesinlikle ana öğünlerde tüketmeye çalışın. Sabah kahvaltısı kadar önemli olan öğlen yemeğinizi asla basit yemeklerle geçiştirmeyin et, sebze ve yağları yiyerek gece hormon üretiminin sağlıklı bir şekilde salgılanmasını desteklemelisiniz bedeninizin yapılandırılmasında öğlen yenen sağlıklı ve besleyici gıdalar oldukça önemidir.

Sofradan aç kalkmaya dikkat edin stressiz emek yemek kadar güzel bir duygu olmasa gerek stres olmadığı için tıka basa yemek gibi bir ihtiyacınız ya da gözünüzün açılığı gibi dramatik duygular yaşamayacaksınız. Genelde yapılan hatalardan biride az yemek çünkü akşam yemeğinde de yiyeceğim psikolojisi tamamen akşamı unutun ve tamamen öğünlerinizde yediğiniz öğünün tadını çıkarın.

Akşamları önerilen acıktığınızda ya da hafif şekilde hazırlayacağınız salata ve meyveleri tüketmeyin çünkü mideniz sindirirken oldukça yorulacaktır akşam saatlerince yenen bu besinler sizin daha çok acıkmanızı sağlayacaktır.

Tatlı yedikten sonra asla pişman olmayı ve ala tatlı yediniz için öğününüzü atlayarak kendinizi cezalandırmayın. Beden aklının çalışması esnasında sizde nasıl yemek yeneceğini öğreniyorsunuz yani çorba toplumumuzda yemeğin başında yenir fakat beden aklının çalışması sırasında çorbayı yemekten önce değil, yemeğin sonunda içiyorsunuz.

Etli, proteinli, bakliyatlı, salatalı hazmı zor yemekleri, meyveleri öğlen saatinde tüketerek mideyi de bağırsakları da yormuyorsunuz. Akşam çorba ya da sebze yemeğini istediğiniz ölçülerde yiyerek öğününüzü tamamlayarak dilediğiniz bir sütlü tatlıyı sindirim sisteminin işlevi bitiminin ardından yiyebiliyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap