Zeytinyağı Şişesi Nasıl Temizlenir?

Zeytinyağları yoğun olduğundan lekesi zor çıkar. Kimyasal ile temizlemek yerine limon, sirkeli su, soda, karbonat gibi doğal yöntemler ile temizlenebilir.

Yemeklerimizin ve salatalarımızın vazgeçilmezi olan zeytinyağı ve sıvı yağlar bir mutfakta olmazsa olmaz besinlerden olup genellikle cam ve gösterişli Şişeler tercih ederek kullandığımız ürünlerdir.

Zeytinyağı kullanımında tercih ettiğiniz şişe tarzı genellikle kullanımın aşırılığın kısıtlayan dar ve estetik görünüme sahip ürünlerle sağlanmaktadır. Bu tarz küçük ağızlı şişeleri kullanırken dikkat etmemiz gereken ve zorlandığımız en önemli problem ise zeytinyağı şişesi nasıl temizlenir? sorusudur.

Zeytinyağı şişesi temizliği hemen her kullanımdan sonra gerçekleştirilmeli ve bunun için kimyasal ürünler kullanmak yerine doğal ürünler sıklıkla tercih edilmelidir. Bu temizlik için kullanılan ilk aşamalı yöntem zeytinyağı şişesine su doldurularak içerisine limon suyu ilave edilmesi ve bir gün boyunca limon suyuyla bekletilen şişenin ertesi gün su ile iyice durulanmasıdır. Camın kıyı köşe tüm lekelerinden ve kirlerinden arındırılması sağlanabilir.

Şişenin içi kadar dışının temizliği de önemli olacağından sizler bulaşık süngeri ve deterjan kullanarak da şişenin dışını yağdan ve lekelerden arındırabilir aynı zamanda içinde yine su doldurarak deterjan ilave edip biraz da pirinç atarak çalkalama yöntemi ile daha hızlı ve daha çabuk bir şekilde temiz bir şişeye sahip olabilirsiniz.

Sirkeli su ile zeytinyağı şişesini temizlemek de bir diğer yöntem olabilir. Bekletilen asit etkisine sahip olan sirke limon soda ve çarparak lekelerin kopmasını kolaylaştıran pirinç şişenizin daha parlak ve daha temiz kalmasını sağlarken aynı zamanda durulama esnasında kalabilecek olan kalıntılarında şişe temizliğini etki etmesi sağlanacaktır.

Hızlı ve etkili çözümler ararken sizler ne olursa olsun sağlığınızı tehlikeye atmamalı temizlik esnasında özellikle de besin ve gıda türü ürünlerinizi saklarken ya da ambalajlarken tercih ettiğiniz ürünlerin sağlık yönünden sizlere zarar verecek içeriklere sahip olmamasına özen göstermelisiniz.

Tuz ruhu, çamaşır suyu, deterjan ve bu tarzda ürünler kullanmak yerine limon suyu, limon tuzu, sirke, limon, soda ve karbonat şeklindeki doğal ürünleri tercih etmek durulama aşamasında kalıntılar kalsa dahi sizlerin sağlığını tehlikeye atmayacak tır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap