Botoks Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Botoks kırışıkların gidirilmesinde kullanılan bir yöntemdir. Göz kenarı, alın, yüz ve boyun gibi bölgelere uygulanır. Yan etkileri için tedavi yolları yazıda.

Göz kenarları, yüz, boyun ve alında oluşan kırışıklıkların yok edilmesini sağlayan botoks uygulaması günümüzde kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilirken yıllara meydan okuyarak 10-15 yıl öncesindeki güzelliğinize kavuşmanız mümkün olabiliyor.

Botoks uygulaması kırışıkları ortadan kaldırdığı gibi kasların daha az kasılmasını sağlayarak arzuladığımız görünüme kavuşmamızda etkili bir yöntemdir. Alın çizgilerinin azaltılmasında da kullanılan botoks uygulaması 5-10 dakika gibi kısa bir sürede yapılabilmekle beraber aynı gün içinde normal yaşantınıza da herhangi bir engel yaratmayacaktır.

Ameliyatsız estetik uygulamalarının yaygın olarak kullanıldığı günümüzde mimik kırışıklıklarının etkilerini en aza indiren botoks uygulaması sayesinde burnun kaldırılmasını da sağlanabilir. Botoks uygulamasının ardından 3 ila 7 gün arasında etkisini görmeye başlayabileceğiniz gibi bu etki ortalama 6 aydan 12 aya kadar devam edebilir.

Botoksun tutmaması mümkün mü? sorusu bu yöntemi merak eden kadınların en çok merak ettikleri sorular arasında yer alırken uzman tarafından doğru yere yapılması halinde tutmama gibi bir durumla karşılaşılma ihtimalinin olmadığı bilinmektedir. Bu uygulamanın başarısız olma ihtimali iki durumda gerçekleşmekle beraber birincisi ilacın soğuk zincirinin bozulmuş olması diğeri ise nadir görülmekle beraber hücrelerin ilacı anında yok etmesinden kaynaklanabilir.

Botoksun yan etkileri küçük şişlikler ve noktasal morarmalar olabilmekle beraber enjeksiyon bölgesinde ortaya çıkan bu etkiler buz uygulaması ile kaybolabilmektedir. Bu uygulamanın ardından baş ağrısı yaşayan kişilerde nadir de olsa bulunmakla beraber göz kapağı ve kaş düşüklüğü şikayetleri de yine nadir olarak karşılaşılan sorunlar arasında bulunmaktadır. Botoks tedavisi hamile kadınlara, emziren annelere, kas ve sinir sistemi hastalığı bulunanlara, kan sulandırıcı kullananlar ve 18 yaşından küçüklere yapılmamalıdır.

Botoks ağrı verir mi? sorusu da bizlere ulaşan sorularınız arasında yer alırken kısa süreli bir batma hissi duyabileceğinizi ifade edebiliriz. Botoks son zamanlarda terleme tedavisinde de kullanılan yöntemler arasında tercih edilmeye başlarken hiperhidrozis olarak adlandırılan bu yöntem terlemeyi önemli ölçüde engellemeyerek 6 ila 8 ay arasında etkisini göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap