Beyin Gelişimini ve Hafızayı Geliştiren Besinler

Beyin gelişimi ve hafızanın canlanması için vücuttaki A, B, C, E ve Omega 3 gibi vitaminlerin tam alınması gerekir. Beyin ve hafıza için besin listesi yazıda.

Beyin gelişimini ve hafızayı geliştiren besinler algılamayı arttırdığı gibi aynı zamanda konsantrasyon yeteneğinize de faydası olan farklı besin gruplarından oluşurken bu konuda gerçekleştiren araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koymuştur.

Beyin gelişimini ve hafızayı geliştiren besinler konusu günümüzde hepimiz için önem kazanırken maksimum performansa çıkmanızda etkili olacaktır. Dengeli beslenme konusunda sizlere aktardığımız tavsiyelerimizin de mutlaka tatbik edilmesi gerekmekle beraber yaşınız, cinsiyetiniz, aktivite durumunuz belirleyici olmak üzere sizlere tavsiye ettiğimiz besinler tüketmenizi tavsiye ederiz.

Beyin için büyük önem taşıyan folik asit eksikliği zeka üzerinde olumsuz etki yaratırken B grubu vitamin olarak bilinen folik asit zengini pirinç bu vitamini önemli ölçüde almanızda etkili olacaktır. B Vitamini zengini brokoli, kavun, ıspanak, tavuk eti, domates, yumurta, balık, yoğurt, kuru baklagiller de beyin gelişimini geliştireceğinden tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Beyin gelişiminde etkili vitaminler arasında yer alan C ve E vitamini zengini sebzeler, meyveler ile farklı besinlerin tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. C Vitamini zengini kivi, incir, çilek, yeşil biber, patates ve E vitamini alabileceğiniz ay çekirdeği, bitkisel yağlar, buğday tüketimine dikkat etmenizin beyin gelişiminize olumlu katkıları olacaktır. Hafıza güçlendiren besinler arasında yer alan havuş aynı zamanda kolay ezberleme yeteneğini geliştirirken zencefil, kimyon ve farklı baharatlarında tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Odaklanma sorunu yaşayan kişilere tavsiye edilen ceviz, fındık, fıstık yiyecekleri bu problemi ortadan kaldırdığı gibi öğrencilere, uzun yola çıkacak şoförler, dikkat gerektiren işlerde çalışan herkesin tüketmesi gerekmektedir. Son yıllarda adının sıklıkla duymaya başladığımız Omega-3 içeren koyu yeşil yapraklı sebzeler, sardalya, ton ve somon balığı da düzenli olarak yenildiğinde etkisi fark edilecektir.

Beyin gelişimini ve hafızayı geliştiren yumurta tüketimi vücudun ihtiyacı olan proteini almasını sağlarken özellikle çocuklarımızın gelişimlerinde de olumlu etkileri ile mutlaka yenilmelidir. Her yaşta insanın mutlaka tüketmesi gereken protein içerikli besinler enerji vereceği gibi sürekli halsizlik yaşayan kişilere de tavsiye edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap