Cips için Hazırlanan Sos Tarifleri

Cipsleri lezzetli tüketmek için; soğanlı yoğurtlu, mayonezli, domatesli ve Guacamole dip soslarla yiyebilirsiniz. Tarifleri ve hazırlanışları makalemizde.

Lezzetli bir sos ile birlikte tüketilen patates cipsinin keyfi her zaman daha fazladır. Hafta sonu eğlencelerinin, çeşitli partilerin, bazen de yalnız geçirilen zamanların olmazsa olmazı cips için hazırlanan sos tarifleri ile daha keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Dip sosları cipler ile birlikte çeşitli hamur kızartmaları ve fırın patates aperatifleriniz ile birlikte tüketebilirsiniz.

Cips için soğanlı yoğurtlu dip sos tarifi

Çeyrek su bardağı zeytinyağı

3 tane küçük arpacık soğan

Bir tutam şeker

4 tane taze soğan

2 su bardağı kadar süzme yoğurt

1 çay kaşığı miktarda sumak ile karabiber

Arzuya göre tuz

Hazırlanışı : Öncelikle arpacık soğan ile taze soğanları temizleyin ve ince ince kıyın. Ardından da 1 çay kaşığı sumak ile birlikte soğanları ovun. Sonra tüm malzemeleri bir kap içine alıp karıştırın. Cip ile birlikte en iyi tüketilen soslar arasında yer almaktadır.

Cips için mayonezli dip sos

3 yemek kaşığı kadar mayonez

1 tatlı kaşığı acılı veya acısız ketçap

1 tatlı kaşığı miktarda soğan tozu ya da ince doğranmış 3 tane arpacık soğan

1 tatlı kaşığı kadar sarımsak tozu veya da 1 diş ezilmiş sarımsak

3-4 parça kornişon turşu

1 tatlı kaşığı miktarda hardal tozu

1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber

Hazırlanışı : Kornişon turşuları küçük parçalar halinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir kap içine alıp iyice karıştırın. Mayonezin katılığını hafifletmek için süzme yoğurt ilave edebilirsiniz. Patates ciplerinin vazgeçilmezi bir tariftir.

Cips için Guacamole sos

1 tane olgunlaşmış avokado

1 tane taze domates

1 tane orta boy kırmızı soğan

5-6 dal maydanoz veya kişniş

1 tane yeşil acı biber

3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

yarım limonun suyu

Hazırlanışı : Sosu hazırlamak için öncelikle tüm sebzelerin kabuklarını temizleyin. Avokadoyu çekirdeğinden ayırıp bir kap içinde püre haline getirin. Biber, maydanoz, domates ve soğanları küçük parçalar halinde doğrayın. Arzuya göre karabiber ile tuz ekleyebilirsiniz. Daha sonra tüm malzemeleri derin bir kap içine ekleyip karıştırın. Bekletmeden hızlıca servis edin.

Cips için Domatesli dip sos

1 tane orta boy soğan

1 tane taze domates

1 diş kadar sarımsak

yarım limonun suyu

Bir tutam şeker

5-6 dal kadar taze maydanoz

Arzuya göre tuz, karabiber, acı toz biber, kimyon veya köri

Hazırlanışı : Domatesli dip sos en çok tercih edilen sos çeşitleri arasında yer alır. Hazırlamak için öncelikle soğanı iyice temizleyin ve çok ince doğrayın. Küçük bir tencerede 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte yumuşayana kadar soteleyin. Daha sonra kabuğunu soyduğunuz ve rendelediğiniz domatesler ile birlikte sarımsağı ekleyin. 2-3 dakika kadar kavurun ve baharatların ilavesini yapın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Sos soğuduğunda servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap