5 Adımda Dumanlı Göz Makyajı

Dumanlı göz makyajı, koyu olmaya, hafif tarzda bir makyajdır. Seksi, çekici bir görünüm kazandırır. Yapımında püf noktalara dikkat ederek uygulamalısınız.

2016 yılının en dikkat çeken göz makyajından biri olan dumanlı göz makyajını 5 adımda kolay uygulamasını sizlere dumanlı seksi ve çekici, koyu olmayan silik bir makyajla gözlerin inanılmaz bakışlar yakaladığı tekniği sizler için hazırladık.

Göz makyajı yaparken dikkat edilmesi gereken birçok kural vardır yüzün en dikkat çeken ve çekmesi gereken bölgelerinden biri gözler olmalıdır.*İlk adım tüm cildinizi özelliklede göz çevrenizi nemlendirerek makyaja başlamalısınız. Kuru tende hatlar ve gölgeler istenen yumuşak bir yayılımı vermeyecektir. Öncelikle siyah toz göz farını göz kapağınıza far fırçasıyla ortadan kemer çiziyormuş gibi koyu ve kalın bir hat çizerek başlayın. Ardından bu hattı fırça yardımıyla gölgeli bir şekilde yayarak dağıtın.

Kaşlarınızın başlama noktasında hafif bir gerilik oluşacak şekilde yayıldığından emin olun daha sonra gözaltı kirpiklerinizin diplerine fırça yardımıyla siyah toz fardan vuruşlar yaparak silik bir koyuluk yaratmaya çalışın.

Çekici dumanlı göz makyajını yaptınız fakat gölgelendirmeler ya da toz farınız aşırı kaçtıysa yapacağınız makyaj hilesi ile makyajınızı bozmadan temizleme yapabilirsiniz yani kulak çubuğunu kapatıcıya batırın ve farın dağılmış bozulmuş bölgeleri kapatıcıyla kapatın. Toz farlar oldukça pratik ürünlerdir fakat yayılımı da oldukça kolaydır eğer toz farlarda zorlanıyorsanız kremsi farları tercih edebilirsiniz.

*Üst göz kirpik diplerinizin dışına siyah kalemle kalın olmayan ve bastırmadan bir çizgi çekerek diplerin koyuluğunu vurgulamak için kalemle çizdiğiniz hattı parmak ucunuzu kullanarak dışa doğru yayarak hafifletin.

*Küçük fakat sert kıllı bir far fırçası yardımıyla alt kirpikte daha önce yaptığınız vuruşları yayarak gölgelendirmeler yapmaya özen gösterin bunu da kirpik altından gözaltına doğru yapmaya çalışın.

*Dumanlı gözler yaratırken göz parlaklığını da yaratmayı ihmal etmeyin tamamen siyah bir etki yaratmak değil bu göz makyajının sırrı bu parlaklığı vermek için ise alt göz kapağı içine parlak bir gri tonlu far sürerek gözün canlanarak koyu makyajın içinden dikkat çekmesini sağlaya bilirsiniz.

*Son olarak ise siyah maskarayı uygularken ekleyici ve yoğun olan bir maskara tercih etmeyi ihmal etmeyin size maskaranızı yoğun yapacak ufak bir sır vermek istiyorum. İlk katı yaptıktan sonra kirpiklerinizin üzerine talk pudra dökün ve maskarayı bolca uygulayın.

Tüm bu uygulamaları yapamam uzun bir uygulama diyen bayanlardan biriyseniz kesinlikle sadece yumuşak bir siyah göz kalemi yardımıyla hatları çizin ve pamuk yardımıyla yayarak hafifçe göze şekil verin ardından maskaranızı uygulayarak kolaylıkla dumanlı gözlere sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap