Diyet Yaparken Vazgeçmek Zorunda Olmadığınız Yiyecekler

Diyette ekmek, patates, makarna, çikolata gibi gıdalar yasaktır ama bazı yollar izleyerek yasaklı besinleri tüketebilirsiniz. Diyet için püf noktalar yazıda.

Diyet yaparken genelde yasaklı yiyeceklerden sürekli bahsedilir fakat bazı diyetlerde aslında yenmesinde hiç bir sakınca görülmeyen yani diyet yaparken vazgeçmek zorunda olmadığınız yiyeceklerde bulunmaktadır.

Diyet anlayışını sizlerle sürekli paylaştığımız platformumuzda sağlıklı, dengeli beslenme alışkanlığı kazanmanın püf noktalarını da sizlere sunarak diyetle yaşamak zorunluluğunuzun kalmadığını ve sağlık demenin rejim reçeteleri ile kısıtlanan besinlerden mahrum kalan bedenle istenen sonucu doğru olarak vermediğinin altını çiziyoruz.

*Ekmek tüm diyetlerde neredeyse en zararlı besin öğelerinden biriymiş gibi gösterilen ekmek oldukça yararlı bir besindir özellikle de tam tahıllı kepekli, çavdar tarzı tahıllarla hazırlanmışsa fırınlara güvenmiyorsanız evinizde ekmek hazırlamayı deneyin.

Rahatlıkla ekmek tüketmeye devam edin uzmanların ekmekten kastettikleri tamamen beyaz ununun işlenerek dönüştürüldüğü ekmek sadece diyetlerde değil sağlık açısından da gerçekten sakıncalıdır.

Tam tahıllı ekmek insan bedeninde mutluluk hormonu serotonin oluşumunda etkili bir karbonhidrattır. Vücutta mutluluk hormonu arttığında kendinizi mutlu ve tok hissedersiniz.

Aşırı ekmek yemek isteğinizin de önüne geçer beyin için oldukça yararlı karbonhidratları içerir. Diyet yapıyor ve asla ekmek gibi besleyici karbonhidratları almıyorsanız sinirli ve mutsuz kılacağı gibi yeme isteğinizin önüne geçilemez bir duruma gelmenizi sağlayabilir.

*Makarna aslında yararlı karbonhidratlardan biri özellikle son yıllarda üretilen kepekli makarnalar en çok talep görenleri olarak biliniyor.

Fakat yine yasaklara baktığınızda tüm diyetlerde makarna yasak çünkü miktarı, pişirme şekli ve ilave edilen soslar sayesinde tamamen kalori patlaması yaşayacağınız makarnalar hazırlıyor olmanız makarnayı diyetten çıkarmanız gerektiği anlamına gelebilir fakat sebze suyuyla pişin ya da bir dolu kaşık makarna lezzetli yemeklerde oldukça yararlı bir karbonhidrat olacaktır.

*Patates tüm diyetlerin yasaklı besinlerinden biridir. Aslında patates içinde barındırdığı nişasta bakımından kilo aldırdığı söylense de kaynatma ya da fırında patates yaptığınızda kalorisi az ve bedende birikmiş olan ödemi yani fazla suyu emme özelliğiyle de oldukça yararıdır fakat patates kızartma ya da yağlı pürelerle sağlık değil tamamen kilo almanıza destek bir besin haline gelmektedir.

*Peynir diyetlerde adını kibrit kutusu şekilliyle akıllara yerleştiren peynirin hep kilo aldırdığı düşünülür peynir aslında yapılan son araştırmalara göre kalori ve yağları yakan kalsiyum kaynağı olduğu açıklanıyor.

Peynirin tuzsuz ve yağsız hali inanılmaz kilo vermenizi sağlarken kalsiyum etkisiyle de kemiklerinize ayrıca sağlık sunacak bir besin olarak dikkat çekiyor.

*Çikolata diyetlerin en yasaklı besin maddelerinden biri olurken sütlü çikolata daha çok yeme isteğini artırmaktadır. Son yıllarda diyetisyenler ve uzmanlar tarafından bitter çikolatanın kilo aldırmadığı açıklamaları yapılmaktadır.

Acı çikolata olarak da bildiğimiz bitter çikolata, aşırı yeme isteği paket bitter kalıp çikolata tüketiyorsanız kilo almanız kaçınılmaz olacaktır fakat dikkatli ve küçük parçalarla çikolata isteği ya da tatlı isteğinizi bitter çikolatadan yana yapabilirsiniz.

*Meyve tatlı isteğinizi en kolay dizginleyeceğiniz gıdalardan biri olurken meyvelerinde diyetlerde yasaklandığı doğrudur çünkü şeker oranı yüksek olan meyveler örneğin kavun, şeftali, muz, ananas gibi yüksek şeker içerikli meyveler yerine daha çok narenciye, elma, armut gibi şeker oranları az meyveleri kabukları ya da posalarıyla birlikte tüketmeye çalışın.

Doğal şeker früktozu içermesine rağmen kan şekeri seviyenizi normal şekere göre aniden yükseltmez. Ayrıca su miktarını yükseltmek için ara öğünde meyve yemeyi ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap