Böbrekleri Korumak İçin Neler Yapılmalıdır?

Böbrekli korumak için bol su içmek ve yürüyüş yapmak gereklidir. Böbreklere zarar veren şeyleri tüketmeyerek koruyabilirsiniz. Böbrek sağlığı hakkında her şey.

Böbrekleri korumak için neler yapılmalıdır? sorusunun cevabı günümüzde hızla ilerleyen sağlık sorunları arasında yer alan kronik böbrek hastalığının önüne gaeçilmesinde faydalı olacak tavsiyelerden oluşmaktadır.

Dünya genelinde milyonlarca insanı tehdit eden günümüz yaşam şartlarından kaynaklanan farklı olumsuzluklardan korunmanız sağlığınız için kesinlikle önem taşıdığı gibi kronik böbrek rahatsızlığına yakalanma riskini de minimuma indirecektir.

Günümüzde en sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alan hipertansiyon ve diyabet böbreklerimizi de olumsuz etkilediği gibi bu durumu ortadan kaldırmak için uzmanlar spor yapılmasını tavsiye etmektedirler. Günlük yürüyüş egzersizleri, kısa mesafelerde araç kullanmadan yürümek gibi aktiviteler sağlığımız için mutlaka yapmamamız gereken alışkanlıklar haline dönüştürülmelidir.

Böbreklerin rahat çalışmasını sağlayacak olan su içme alışkanlığımızı yaz günlerinde daha da arttırmamız uzmanlar tarafından tavsiye edilirken aynı zamanda böbrek taşı oluşumuna karşı idrarımızı tutmamamızda gerekmektedir.

Böbrekleri korumak için yapılması gerekenler arasında soğuk günlerde alınacak tedbirlerin en önemlisi idrar yollarımızı ve böbreklerimizi soğuktan korumaya özen göstermemizdir.

Hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve düzenli banyo yapılması da derideki gözeneklerin açılarak böbreklerimizin rahat çalışmasını sağlayacağından sağlığımız için önem taşıyan alışkanlıklar olarak günlük yapılması gerekenler listemizde yer almalıdır.

Böbreklerde kalıcı rahatsızlıklarına oluşmasına neden olan diş çürüklerinin mutlaka tedavisi yoluna gidilmesi gerektiği gibi aynı zamanda boğaz iltihabı şikayetinde gerekli tedavi yerine getirilerek vücutta oluşan mikroorganizmaların yok edilmesi sağlanmalıdır.

Aşırı acı tüketmek böbreklerimizde harabiyete neden olabileceği gibi besin ve yemek tüketimlerimize mutlaka dikkat edilmesi de uzmanlar tarafından hatırlatılmaktadır.

Böbreklerimizi sağlıklı tutmak için yapılması gereken en önemli konulardan biri de farklı organlarımıza zararı olan sigara içme alışkanlığına son vermek olacaktır.

Son yıllarda yapılan araştırmalar böbrek kanserine yakalanma oranının sigara içenlerin içmeyenlere oranla % 50 daha fazla olduğunu da ortaya çıkarmıştır.

Böbreklerde hasar oluşmasına neden olan bilinçsiz ilaç kullanımı maalesef ülkemizde de yaygın olmakla beraber özellikle ağrı kesici veya dost tavsiyesi ile alınan ilaçlardan uzak durulmalıdır.

Böbrek fonksiyonlarının kontrol edilmesi özellikle ailesinde böbreklerinde rahatsızlık olanlara, şeker hastalarına, aşırı kilo fazlası olan kişilere özellikle tavsiye edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap