Detoks Diyetleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Detoks aslında zayıflama amaçlı değil, vücudun toksinlerden, zararlı şeylerden kurtulmasını sağlar. Kilo vermede direk etkili değil, sadece yardımcıdır.

Detoks vücutta biriken zararlı atıklarını sağlayan yöntemlerin genel adı olarak son yıllarda sıklıkla adını duyururken sizlere detoks diyetleri hakkında bilmeniz gerekenler konusunda tüm detayları hazırladık.

Metabolizmamız biz uyurken dahi sürekli çalışan enerji üreten vücudun yıkım ve yapım işlemleri devam eder. Bu işleyiş sürerken serbest radikaller dediğimiz zararlı olan maddeler açığa çıkar.

Vücutta gün boyu alınan besinlerden geçen kimyasallar, hormonlar, alkol kullanımı, stres, sigaranın yarattığı tüm zararlı atıklar zamanla birikir. Biriken bu atıklar kişilerin birçok sağlık problemi yaşamalarına neden olur.

Detoks genelde bu zararlı maddelerin atılmasında uygulanan yöntemlere verilen isim olarak biliniyor. Son yıllarda detoks moda kelimelerden biri olurken birçok uzman yapılmasının zararlı birçok uzmanda yapılması gerektiğini savunarak kişileri çekişli şekilde dekoks yöntemlerini sorgulamaya itti.

Dekoksun moda olmasıyla tamamen ticari kaygılar taşıyan birçok ürün raflardan yerini aldı. Bedenin sağlıklı beslenmesi zararlı madde kullanımı olmayan bireylerde detoksa gerek duyulmadığını belirten uzmanlar.

Vücut o kadar düzenli bir sistematik içinde çalışıyor ki detoks işlemini yapan birçok savunma mekanizması zaten bedende işleyişini sürdürüyor. Vücudumuz tüm zararlı atıkların temizlendiği bir mekanizmaya zaten sahiptir.

Fakat normal şartlarda temizleyen vücutta sonuçta bir mekanizma aşırı yüklenilen yani ağır stres, aşırı sigara ve alkol kullanımı, kirli havaya maruz kalma, sık ilaç kullanımı ve az uyuyan bireylerde detoks yapmaları sağlık açısından doğru bulunan bireyler olarak belirtiliyor.

Detoks hakkında yanlış bilinen doğru tanınmayan bir arınma yöntemidir birçok kişi detoks yaparak adeta zayıflayacağını düşünürken uzmanlar detoks yönteminin asla bir zayıflama yöntemi olmadığını açıklıyor ve yineliyorlar.

Detoks yöntemlerini bilinçsiz yapan bireyler geçici kilo kaybı yaşarlar kas ve su kaybına yol açan detoks diyetleri zamanla metabolizmanın yavaşlatan bir yöntem haline gelir kilo verdiğiniz sandığınız anda uzun süren detok su bıraktığınızda vücut gerekli olan tüm kiloyu tekrar almanızı sağlayacaktır.

Detoks yöntemler, bilinçli diyetisyen ya da doktor kontrolünde yapılması önerilen önemli bir yöntemdir.
Bir dergide bularak yapılan detoks diyetleriyle asla kendinize eziyet etmeyin.

Kişiler genelde düşük kalorili, dengesiz ve yetersiz besinler alarak bu yöntemi sürdürürler sonucunda bedende size tepki olarak kalp ritim bozukluğu, mide rahatsızlıkları, hemoroid, bağışıklık sisteminin zayıflaması, dikkat dağınıklığı, tansiyon düşmeleri, anemi, depresyon gibi ciddi sorunların yaşandığı bir süreci yaşamanızı neden olur.

Detoks yöntemleri sağlıklı besinlerin hatta bol sıvının alındığı kısa süreli programları içerir. Detoks yöntemini sağlıklı kişiler yapmalıdır yani kronik hastalığı olan kişiler yapmamalıdır.

Detoks yöntemlerinde önerilen moda içecekler olarak dikkat çeken çimen suyu bilindiği gibi hiçte etkili bir sıvı olmadığı kanıtlanmıştır. Aktarlarda ya da kapsül olan hiç bir detoks ürünü ibaresi taşıyan ürünlere rağbet etmeyin.

Detoks oldukça basit kuralları olan sağlığına kavuşacağınız bir yöntemdir. Detoks yapmak için her sabah kalktığınızda ılık bir duş alın bu tüm gün bedende atık şekilde bulunan maddelerin temizlenmesini sağlayacaktır.

Mevsimde uygun olan tüm sebze ve meyveleri normal miktarda yemeye özen gösterin. Kafein, alkol ve sigardan kesinlikle uzak durun. Vücudun tüm fonksiyonlarının suya ihtiyacı vardır yeterli sıvı almaya özen gösterin.

Spor yapmak pahalı bir yaşam tarzı olabilir fakat basit şekilde 45 dakika kadar açık havada yürüyüş yapmaya çalışın.Bitki çaylarını tüketerek bedenin sağlığa kavuşmasını sağlamanız mümkün olacağı gibi vücutta biriken ve zararlı serbest radikalleri uzaklaştırıcı antioksidanlar, vitaminler ve bazı mineraller almakta yarar vardır.

Örneğin selenyum, E ve C vitaminleri, üzüm çekirdeği ve kabuğu, soya, bakır, çinko içeren besinler yemeye almaya dikkat edin. Detoks yaparken 5 günü geçmeyin. Kızartmalar hamur işleri ya da tatlıları detoks yaparken tüketmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap