Çiğ Beslenme Diyetinin Faydaları

Çiğ beslenme diyeti hem sağlıklı hem de kolaydır. Lifli gıdalar tüketerek tok kalabilirsiniz. İşlenmemiş olduğu için sağlığa yararları vardır.

Çiğ beslenme diyeti son günlerde sıklıkla duymaya başladığımız popüler bir rejim olarak dikkat çekerken raw food adıyla dünya genelinde ilgi gören bu beslenme alışkanlığını sizler için araştırdık.

Çiğ beslenme diyeti pişmemiş besinlerle beslenmek olarak en basit açıklamasıyla tanımlanırken insanoğlunun ateşi bulmadan önceki günlerini günümüze taşıyor.

Çiğ beslenme günümüzde bazı topluluklar tarafından en sağlıklı beslenme şekli olarak gösterilirken pişirilerek hazırlanan yemeklerdeki vitamin ve protein kaybının bu şekilde gerçekleşmediği savunuluyor.

Dünya genelinde bir yaşam felsefesi olarak ilgi gören çiğ beslenmenin savunucuları öğünlerde % 75 oranında çiğ gıdalar tüketilmesinin sağlığa yararlı olduğunu ve kilo kontrolü sağladığını ifade ediyorlar.

Bu beslenme sisteminde kavrulmamış fındık, badem, sebze, meyve tüketilmesi de önerilirken günlük en az 2 litre su içme alışkanlığının önemi üzerinde duruluyor. Bu diyet sayesinde daha az şeker arzulandığı görülmekle beraber kilo alımına neden olan şeker alımının azalması avantaj sağlıyor.

Çiğ besin diyeti lifli besinlerin tüketilmesini de sağladığı gibi kilo vermenizi sağlayacak bu besinler sağlığımız açısından da faydalı olduğundan sofralarımızdan eksik edilmemelidir.

Çiğ yiyecekler tüketmek özellikle zaman tasarrufu da kazandıracağı gibi uzun saatler boyunca yemek yapmak yerine zamanı kendi hobilerinize veya yapmaktan hoşlandığınız aktivitelerde değerlendirebilirsiniz.

Bu beslenme diyetini uygulayacağınız gıdaların daha ucuz olması bütçenize avantaj kazandıracağı gibi sebzeleri, meyveleri üreticilerden satın alarak organik beslenmeniz ve sağlıklı kalmanızda mümkün olacaktır.

Damak tadınızda değişikliğe neden olabilecek bu beslenme sistemi bir süre sonra çiğ yiyeceklerin lezzetini daha iyi almanızı sağlayacaktır.
Çiğ beslenme diyeti uzun süreli yapılmaması gereken rejimler arasında yer almakla beraber uzun süreçte tatbik edildiğinde kilo almanıza da neden olabiliyor. Çiğ beslenme toksinlerin ve fazla proteinlerin vücuttan atılmasını amaç edinen bir sistem olarak ilgi görürken haftalık veya aylık kürler yapılarak uygulanması uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Sindirim sistemini rahatlatmada ve yoğun ilaç kullanımının ardından da çiğ beslenmeyi belli sürelerde kür olarak uygulamakta önerilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap