Kelle Paça Çorbası Nasıl Yapılr? Besin Değerleri ve Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Birçok Doktor'un reçetesine giren kelle paça tarifi artık sofralarda çorba olarak tüketiliyor. Yüksek besin değerleri ile sağlığa fayda sağlıyor.

Kelle Paça çorbası nasıl yapılır? Türk mutfağı içinde birbirinden güzel yemekleri bulundurduğu bir kültür harikasıdır. Birbirinden yararlı yemekler, birbirinden güzel besinler, birbirinden tat anlamında da güzel yemekler Türk mutfağında bulunmaktadır.

Millet olarak yemek yemeyi çok seven bir millet olduğumuzdan yediğimiz favori yemeklerimizin faydalarını, zararlarını hatta kimi zaman tarihini bile araştırabilir. Bunlardan birisi ise enfes kelle paça çorbasıdır.

Sağlık açısından da bizlere çok yardımcı olmaktadır ve protein değerleri, vücuda yararları gibi birçok araştırma mevcuttur. Hayvan sakatatından yapılan bu çorbanın doktorlar tarafından önerilmesi de ne kadar yararlı olduğunun bir diğer kanıtları arasındadır.

Kelle Paça Çorbası Hangi Malzemelerden Yapılır?

Kelle paça çorbası nasıl yapılır
Kelle paça çorbası nasıl yapılır

Kelle paça çorbası içerisinde birçok yararlı besin bulunmaktadır. Bu ürünler ise sağlığımız için önem taşıyan besinlerdir. İçerisinde kelle eti, yumurta sarısı, yoğurt, sarımsak, tereyağı, un, su ve limon suyu kelle paça çorbasında bulunmaktadır. Bu besinlerin içerisinde bulunması onu çok yararlı ve tercih edilen bir çorba haline getirmiştir.

Kelle Paça Çorbasının Tarifi

Kelle paça çorbası nasıl yapılır? Kelle paça çorbasının yapılışı için gereken malzemeler alındıktan sonra dikkat edilmesi gereken püf noktaları da barındırmaktadır. Öncelikle yemeği yapan kişi 1 tepeleme yemek kaşığı unu 1 yemek kaşığı tereyağında kavurmalıdır. Sonrasında çırpma teli ile 1,5-2 litre suyunu azar azar ilave ederek kaynatmaya başlamalıdır. Daha sonra birey bir kasenin içinde 2 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu ve 4 yemek kaşığı yoğurdu çırpmalıdır.

Daha sonra kaynayan sudan bir kepçe ilave ile ve azar azar çırparak dökülmelidir. Bir diğer aşamada ise 1 kilo haşlanmış ve ayıklanmış kelle eti ve 2 diş ezilmiş sarımsağı ilave etmelidir. Son olarak ise tuzunu ilave etmelidir. Servis ederken bu sağlıklı ve lezzetli kelle paça çorbasına sirke de eklenebilir. Kişi baharatını da kendisi ayarlayabilir. Kelle paça çorbası tarifi bu şekildedir. Kelle paça çorbası nasıl yapılır nefis yemek tarifleri sayfasından da öğrenebilirsiniz.

Kelle Paça Çorbası Protein Değerleri ve Kalorisi

Kelle Paça Çorbası Protein Değerleri ve Kalorisi
Kelle Paça Çorbası Protein Değerleri ve Kalorisi

Kelle paça çorbası besin değeri bir hayli yüksek bir çorbadır. İnsan sağlığında büyük bir rol oynamaktadır. Orta boy 240 gramlık bir kase için kelle paça çorbasının besin değerlerinde 11.25 gram karbonhidrat, 31.76 gram protein, 16.94 gram yağ, 294,02 miligram kolesterol, 742,28 miligram sodyum ve 580.81 miligram potasyum protein bulunmaktadır.

240 gram orta boy bir kase kelle paça çorbasının %14’ü karbonhidrat, %39 protein ve %47’isi ise yağdan oluşmaktadır. Orta boy kasede bir kelle paça çorbası kalori değeri ise 325’dir. Bir hayli sağlıklı olan bu çorbanın protein değerleri de çok iyidir.

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Sağlıklı yaşamın sırlarından olan kelle paça çorbası faydaları yüzünden de çok tercih edilmektedir. Dünyanın en faydalı yemeklerinden olan kelle paçası çorbasının faydaları bulunmaktadır.

Kelle paça çorbasının içerisinde vitaminler, kolajenler ve birçok mineraller bulunmaktadır. Bunlar sayesinde bu çorba bağışıklık sistemimizi geliştirmede çok yararlı bir çorbadır. Paça çorbası omega 3 bakımından da oldukça zengin bir çorbadır. Soğuk algınlığını yenmede yardımcı olur. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkları içerisinde bulunan limon, sirke ve sarımsak yardımıyla yenmenize çok yardımcı olacaktır.

Aynı zamanda bu çorba gelişim çağındaki çocuklarınızın kemik gelişimini de güçlendirir ve kasların güçlenmesine de yardım eder. Kemik ağrılarının azalmasında büyük bir etkendir.

Doktorlarımız tarafından anemi hastalığının geçmesi için de bol bol tüketilmesi önerilmiştir. Aynı zamanda kelle paça çorbası kanser hastalığının ilerlemesini durdurmaya da yardım eder. Kanser hastalarının iyileşmesini çok önemli ölçüde azaltır. Kolajen yıkımı sağlayan ilaçların yan etki yaratma olasılığını düşürür. Eklemlerde bulunan sıvıların korunmasını destekler.

Yüksek kalorili ve yüksek besin, protein değerlerinin olması nedeniyle 2 tabak kelle paça çorbası içerek bir insan rahatça kilo alabilir. Aynı zamanda daha sağlıklı bir hale gelir. Ayrıca sayısız faydaları olan kelle paça çorbasının vücutta antitoksidan etkisi yarattığı da bilinmektedir. İçerisinde barındırdığı ürünlerin içerdiği faydalar ise etin yanında etkisini daha çok göstermektedir.

Sakatattan yapılan bu çorba doğal bir antibiyotik ürünüdür. İçerisindeki besinler ve vitaminler sayesinde antibiyotik etkisine sahip olmaktadır. Hatta ve hatta antibiyotikten daha çok yararı bulunmaktadır. Sağlıksız bir bireyin sağlığına çabucak kavuşmasına yardımcı olan vazgeçilmez kelle paça çorbasının faydaları bunlardan ibarettir ve yaşamınızda sizleri daha güçlü tutmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap