.
.

Düz Bir Karın İçin Neler Yapmak Gerekir?

Düz bir karın için bölgesel diyet yapmak gerekir. Tuzlu şeyler yememeli. Günlük egzersizler ile karın yağlarını eritebilirsiniz. Diyet öneriler yazımızda.

.
.

Sorusunun cevabını arayan kadınlara faydalı olacak diyet tavsiyemiz arzuladığınız ölçülere kavuşmanızı sağlayabilir.

Kadınlar formda görünmek için düz karına sahip olmayı hedeflerken bunun için birçok diyet hatta egzersizin yollarını aramaktadırlar. Diyet tabi ki karın bölgesini kısmen inceltse de bölgesel egzersizler karın düzlüğü için daha elzem olarak dikkat etmektedir fakat son yıllarda dikkat çeken bir diyet önerisinde bulunmak istiyorum.

Karın diyeti olarak bilinen bu diyet dünya ülkelerinde oldukça favori gösterilen bir diyet programı olarak gösteriliyor. Karın diyetini bir hafta kadar uyguluyorsunuz oldukça önemli bir içecek tarifiyle de desteklenen diyet düzenli içilen içecekle vücudun asit baz dengesinin düzene girmesini sağlarken özelliklede metabolizma hızınızı yükseltmekle kalmıyor sindirim sisteminin düzgün ve sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor.

-Düz bir karın istiyorsanız özelliklede tuzlu ve sodyum içeren gıdaların vücutta su tutmayı artırır buda vücudun ödemini artırarak kilo artışına yol açar. Yani diyet programında tuzlu gıdalar asla tüketilmemeli doğal tuzlu besinlerde bu gruba dâhil peynir, zeytin gibi özellikle tuzlu işlenmiş gıdalar alınmamalıdır.

-Karbonhidratlar hem sağlıklı hem sağlıksızdırlar doğru karbonhidratlar vücuda enerji verirken zararlı karbonhidratlar ise yağ hücrelerini çoğaltırlar. Ayrıca vücudun fazla su tüketilmesine neden olan zararlı karbonhidratları belirleyerek yememeye çalışın.

-Diyet yaparken şeker ve şeker içeren tüm besinlerden uzak durulmalıdır. İşlenmiş yapay tatlandırıcılarda bu gruba girmektedir.

.

– Kızartmalar oldukça sakıncalı grupların başında geliyor kızarmalar yerine haşlama, fırında ya da ızgarayı tercih ederek pişirme tekniklerinizi geliştirin.

– Düz bir karın diyetinde gaz ya da hazımsızlık yapacak bakliyatların, karnabahar, brokoli, pırasa, soğan, lahana gibi sebzelerin daha çok az suda ya da buharda haşlanarak tüketilmesi gerekiyor.

-Sakız alışkanlığınız varsa bu alışkanlıktan vazgeçin gereksiz hava yutarak karın şişliği yaratan sakız gibi gereksiz bir alışkanlığı düz bir karına değişmezsiniz sanırım.

-Asitli içecekler asla içilmemeli asit hazımsızlığa içeriğinde bulunan tatlandırıcılarla da kiloya sebep olmaktadır.

-Kahve, çay ve kafein içeren gıdalardan uzak urun su tüketimini artıran bu içecekler mide şikâyetlerine, bağırsak sorunlarına yol açan bir dizi olumsuzluk yaratmaktadır.Düz bir karın için diyete destek veren içeceğin tarifi: 8 bardak su, bir fincan demlenmiş soğumuş yeşil çay, ince dilimlenmiş orta boy salatalık, küçük taze zencefil ince dilimleniş olarak hazırlayın.

Ardından 1 adet kabuklarıyla ince dilimlenmiş limon, 1 adet yeşil kabuklarıyla dilimlenmiş elma, 6 adet yaprak kuru nane ya da mevsimindeyse taze, tarçın tercihen koyulabilir. Fakat kabuk tarçın 2 adet yeterli olacaktır. Malzemelerin tümünü bir sürahinin içine alarak iyice karıştırın bir gece buzdolabında dinlendirin ve karışımı saba saatlerinden akşam saatlerine kadar tüketmeye özen gösterin.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap