.
.

En İyi Yerli Komedi Filmleri ile Eğlenceye Hazır Olun

En İyi Yerli Komedi Filmleri Günlük yaşamın sıkıntılarından uzaklaşmak için komedi tarzı filmleri seyretmek işe yarayabilir. Yerli yapımlar da en iyileri sizler için listeledik.

.
.

En İyi Yerli Komedi Filmleri En iyi Yerli komedi filmleri dendiğinde akla birçok film gelmektedir. Ancak bazıları vardır ki hepsinden daha fazla hafızalarda kalmaktadır. En iyi yerli komedi denildiğinde akla ilk gelen filmlerin başında Şabanoğlu Şaban gelmektedir.

Aynı zamanda dünyanın en komik filmleri arasında yer alan film, sinemamızın en iyi eserleri arasında yerini almıştır. Yazımızda, sinema tarihimizin en iyi yerli komedi filmlerini sizler için derledik.

En İyi Yerli Komedi Filmleri

Her Şey Çok Güzel Olacak

En İyi Yerli Komedi Filmleri

Yıl: 1998
Tür: Dram
IMdb puanı: 8.2

Oyuncular: Cem Yılmaz, Mazhar Alanson ve Ceyda Düvenci
En iyi yerli komedi dram filmleri arasında da gösterilen film Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson’un beraber oynadıkları ilk filmdir. Birbirinden ayrı yaşayan ve zıt karakterli kardeşlerin bir kavga sonunda yeniden buluşmalarını ve sonrasında başlarına gelenleri anlatıyor. Hayat onları içinden çıkılması zor bir duruma sokarken yaşadıkları izleyenleri hem güldürüyor hem de yaşadıkları sıkıntılar karşısında üzüntüye sokuyor. IMDB puanı oldukça yüksek olan film listemizin başında kendisine yer bulurken kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

Pardon

Yıl: 2005
Tür: Dram
IMdb puanı: 8.2

En İyi Yerli Komedi Filmleri

Oyuncular: Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin, Ali Çatalbaş ve Bülent Kayabaş
Yaşanmış gerçek bir hikayeden yazılan ve en iyi yerli komedi izle alanında listemize giren film, 3 arkadaşın polisin eline düştükten sonra yaşadığı trajikomik olayları anlatıyor.

.

Yaşı geçen İbrahim’in askerden izin dönüşünde arkadaşı Muzafferin yanına gitmesi ile başlayan konu, Aydın ismindeki arkadaşlarının da yanlarına katılmasıyla içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İşlemedikleri bir suç yüzünden 6 yıldan daha fazla hapis yatan arkadaşları konu alan, alanında yapılmış en iyi örneklerden biri. Hem komik hem de çok trajik öğeler içeren film kesinlikle izlenmeyi hak ediyor.

GORA

Yıl: 2004
Tür: Bilim Kurgu, Macera, Aksiyon
IMdb puanı: 8

Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Özge Özberk, Şafak Sezer, Özkan Uğur ve Rasim Öztekin

En iyi yerli komedi IMDB listesinde yer alan ve usta oyuncularla dolu film listemizde kendine yer buluyor. Uzaylılar tarafından kaçırılan Arif’in, GORA gezegeninde âşık olmasını anlatan ve Cem Yılmaz başta olmak üzere birçok usta oyuncunun harikalar yarattığı filmin IMDB puanı da oldukça yüksek. Keyifli bir film deneyimini Cem Yılmaz farkıyla yaşamaya ne dersiniz?

Vizontele

Yıl: 2001
Tür: Dram
IMdb puanı: 8

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli ve Cem Yılmaz

Yayınlandığı dönemde gişe rekortmeni yerli komedi filmi olan Vizontele, birbirinden usta oyuncuları beyaz perdede seyretme imkanı sunuyor. Ülkemizin doğusunda bir ilçede geçen filmde, şehre ilk defa gelen televizyon ve sonrasında olanları komik bir dille bizlere anlatıyor. İzlendiği zaman aynı tat ve lezzeti bırakan film ile izleyici güzel dakikalar yaşıyor.

.

Film, içimizden karakterler barındırması ve muhteşem esprileri sayesinde hayatımızın içine yerleşiyor. Filmi izledikten sonra duyduğunuz bütün esprileri gündelik hayatınızda da kullanmaya başlayacaksınız. Her karakterin ayrı ayrı çok özle olduğu film Yılmaz Erdoğan farkıyla şimdilerde çok iyi tanıdığımız ünlü isimleri de bu film ile bizlere tanıtıyor.

Aile Arasında

Yıl: 2017
Tür: Macera, Dram
IMdb puanı: 7.8

Oyuncular: Engin Günaydın, Demet Evgar ve Erdal Özyağcılar

En iyi aile yerli komedi yeni listesinde yer alan filmin senaryosu Gülse Birsel’e ait. 21 yıllık ilişkilerini aynı gün bitiren Fikret ve Solmaz tesadüf eseri karşılaşırlar. Solmaz’ın kızı evlenmek isteyince Fikret, Solmaz’ın eşi rolünü üstlenmek zorunda kalır.

Sonrasında gelişen olaylar kontrolden çıkar ve hem eğlenceli hem de heyecanlı bir şekilde seyirciye aktarılır. Bu filmdeki karakterler oldukça renkli olması sebebiyle hafızalara kazınıyor. 7.8 gibi yüksek bir puana sahip filmi izlemenizi tavsiye ederiz.

Limonata

Yıl: 2015
Tür: Dram
IMdb puanı: 7.5

Oyuncular: Ertan Saban, Serkan Keskin ve Funda Eryiğit

.

Imdb en iyi yerli komedi filmleri listesinde üst sıralarda yer alan film, Ali Atay tarafından kaleme alınmıştır. Aynı zamanda yönetmenliğini de Ali Atay’ın yaptığı filmde, Balkanlardan gelen ve tanımadığı kardeşi ile birlikte yola çıkan Selim’in hikayesi anlatılmaktadır. Hiç görmediğiniz kardeşiniz bir gün karşınıza çıkarsa siz ne yaparsınız? Zıt karaktere sahip ve birbirini görmeden büyüyen iki kardeşin filmi, kesinlikle izlenmesi gereken yapıtların ilk sıralarında yer alıyor. Filmi izledikten sonra verdiği o güzel hissi bir süre yüreğinizde hissedeceksiniz.

Yahşi Batı

Yıl: 2009
Tür: Batı, Macera, Ajan
IMdb puanı: 7.4

Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven ve Zafer Algöz

En güzel yerli komedi filmleri full izle listesinde 7.4 IMDB puanı ile Yahşi Batı kendisine yer buluyor. 1881 yılında geçen hikayesiyle izleyiciyi güldüren filmin konusu, Osmanlı’da ajan olan Aziz Bey ve Limi Bey’in hikayesidir.

Kendilerine verilen ve ABD başkanına hediye edilecek özel eşyayı çaldırmalarıyla macera başlar. Hediyeyi bulmak için her türlü yolu deneyen Osmanlı ajanlarının başına gelmeyen kalmaz. Filmdeki sahneler ve filmin çekildiği ortam sizi başka dünyalara götürecek nitelikte. Filmdeki her karakter oldukça ilginç özelliklere sahip, bu yönüyle de film izlenmeye değer.

Organize İşler

Yıl: 2005
Tür: Dram, Suç, Macera
IMdb puanı: 7.4

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik, Özgü Namal ve Cem Yılmaz

.

En iyi yerli komedi filmi önerileri listesinde yer alan diğer bir film Organize İşler. Samet isminde güldüremeyen bir komedyen ile yolları kesişen Asım’ın hikayesinin anlatıldığı film 7.4 Imdb puanı ile listemize giriyor. Ünlü dolandırıcı Asım ve arkadaşlarının dolandırıcı çetesine katılan Samet’in başına gelenleri anlatan filmin başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik ve Özgü Namal bulunmaktadır. Film oldukça başarılı olmakla beraber, birçok duyguyu içinde barındırması sebebiyle de övgüleri toplamaktadır. 

Hokkabaz

Yıl: 2006
Tür: Dram
IMdb puanı: 7.4

Oyuncular: Cem Yılmaz, Mazhar Alanson ve Özlem Tekin

Komedi filmleri konusunda en önde gelen Cem Yılmaz’ın, komedi ile dramı harmanladığı filmi Hokkabaz. Hokkabazlık kariyerini kurtarmak isteyen bir adam ve arkadaşının para kazanmak için çıktıkları turnede başlarına beklenmedik bir olay gelir. Kendileriyle yolları kesilen gelin, onlar için iyi biri mi yoksa başka bir şey mi tasarlıyor?

İnsanlar tarafından kandırıldığınızı ne zaman anlayabilirsiniz dersek herkesin farklı bir cevabı olur mutlaka. Ama arada duygular varsa belki hiçbir zaman anlayamazsınız.  İyi yürekli insanların, onların bu iyiliğinden faydalanmak isteyen kişiler tarafından ustaca kandırıldığı film oldukça farklı mesajlar içeriyor. En iyi yerli komedi dram alanında yer alan film oldukça başarılı hikayesi ile ön plana çıkıyor.

AROG

Yıl: 2008
Tür: Fantastik, Bilim Kurgu, Macera, Aksiyon
IMdb puanı: 7.3

Oyuncular: Cem Yılmaz, Özge Özberk, Zafer Algöz ve Ozan Güven

.

GORA gezegeninden sevgilisi Ceku ile evlenip dönen Arif bu sefer tarih öncesi çağlarda kendisini bulur. Absürt yerli komedi filmleri arasında ilk sıralarda yer alan film Cem Yılmaz imzası taşımaktadır. Tarih öncesi zamana gitmek zorunda kalan Arif, burada ters giden işleri düzeltip bir an önce kendi çağına dönmeye çalışır.

Sonrasında o dönemin zalimi ile karşılaşmak zorunda kalan Arif evine dönmek için daha neler yapar neler. Çağların geçişlerinin bu kadar eğlenceli işlendiği başka bir film yoktur herhalde. Filmdeki her oyuncu ve karakter o kadar doğru ayarlanmış ki izlerken sonuna kadar tadına varacağınız bir seyir zevki yaşıyorsunuz.

 

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap