Zevk Suyu Nedir? Zevk Suyundan Hamile Kalınır mı?

Cinsel yaşamda zevk suyu kelimesi birçok kere karşımıza çıkyor ama nedir tam anlamı ile bilinmiyor. Hatta hamile kalma riski bile sorgulanıyor.

Zevk Suyu Nedir? Zevk Suyundan Hamile Kalınır mı? Cinsellik insanın ruh ve beden bütünlüğünü tamamlayan fizyolojik bir gerçekliktir. Bu gerçeklik kavramını, insanın temel ihtiyaçlarından biri olarak nitelendirebiliriz. Sağlıklı bir cinsel hayat ise bilinmeyenleri öğrenmekten geçiyor.

Hiç şüphesiz ki bilinmeyen ya da yanlış varsayımlarla hareket edilen bir durumda zevk suyu nedir? Sorusu akıllara gelmektedir. Her ne kadar genel geçer bağlamda kadın ile erkek metabolizma ve kimyası hormonal düzeyde bambaşka niteliklerle donatılmış olsa da, birtakım tepkimeler benzerlik gösterir. Örneğin Seks esnasında salgılanan vücut kimyaları elbette bir amaca yönelik ve aynı zamanda da bir netice olarak gözlemlenebilir. Zevk suyu nedir diye pek çok kişinin merak ettiğini biliyoruz.

Halk arasında mezi ya da zevk suyu adıyla bilinen salgı tıbbi ismiyle precum olarak kitaplarda yerini almıştır. Kadında da erkekte de farklı muhteviyatlarda salgılanan sıvı genelde orgazm öncesinde vücuttan dışarı atılır.

Sağlıklı ve bilinçli bireyler olmanın ilk şartı her daim bilgi ile aydınlanmaktır. İşte tam da bu sebeple zevk suyu nedir, zevk suyundan hamile kalınır mı, zevk suyu neden gelmez gibi biyolojik incelelemeleri bilimsel veriler ile sizlere anlatacağız.

Zevk Suyu Ne İşe Yarar?
Zevk Suyu Ne İşe Yarar?

Zevk Suyu Ne İşe Yarar?

Zevk suyu, elbette ki öylesine oluşan ve anlamı olmayan bir vücut reaksiyonu değildir. Bilinen en önemli fonksiyonu cinsel birleşme için bir ön hazırlık olmasıdır.

Çünkü bu sıvı ile genital organlar tamamen seks için hazır hale gelir. Ayrıca cinsel organlardaki idrar asidini de nötralize etme işlevi vardır. İdrar yolundaki kalıntıların etkisiz hale gelmesi sperm kalitesi için son derece önemlidir. Yani hamilelik için de zevk suyunun varlığı kaliteli spermlerin üretilmesi adına aktif bir yere sahiptir.

Kadın için söz onusu olan zevk suyunun fayda ve anlamını ele aldığımızda ise yine çok elzem bir durum karşımıza çıkıyor. Zira kolay, acısız ve ideal bir cinsel birliktelik için olması gereken genital organ kayganlığı ancak bu sayede oluşuyor.

Zevk Suyu Hamile Bırakır mı?

Zevk suyunun kadında da erkekte de cinsel uyarılma ile oluştuğunu belirttik. En merak edilen nokta ise zevk suyundan hamile kalınır mı sorusu oluyor.

Buna karşın oldukça açık argümanlar mevcut. Yapılan bilimsel deney ve çalışmalarda günümüze kadar gelmiş olan bilgiler arasında, zevk suyunun yalnızca tek bir damlasında dahi milyonlarca sperm hücresi bulunuyor. Aslına bakılırsa bu sorunun yanıtı asla net olamaz.

Fakat sperm hücrelerinin ileri hareketi ve rahme ulaşıp yumurtaya yerleşmesi her zaman mümkün olmayabiliyor. Döllenme için gerekli olan sperm hücrelerinin yeterince var olduğu zevk suyu miktarı hamilelik oluşmunda en etkin role sahip.

Yani özetle ifade etmek gerekirse, zevk suyu ile hamile kalmak pek beklenen olasıklıklar dahilinde değildir. Ancak asla olmayacak ve imkansız bir durum da değildir. Bu nedenle istenmeyen gebelikleri önlemek adına korunma yöntemleri ile riskler bertaraf edilebilir.

Zevk Suyu Neden Gelmez?

Öncelikle bir daha belirtmeliyiz ki herkesin cinselliği kendi idealize ettiği normlarına göre şekillenir. Fakat bir de bu olayın kendi doğası vardır. Örneğin, cinsel ilişki için birtakım kesinlik ve zaruri haller muhakkak var olması gereken faktörlerdir.

Erkek ve kadın için zevk suyunun önemi yadsınamaz bir gerçek ve ihtiyaç. Ancak bazı durumlarda yaşanan hayal kırıklıkları sonucunda zevk suyu neden gelmez diye araştırılması gerekir. Evet seks için olmazsa olmaz bir başlangıç tanımlaması taşıyan zevk suyunun yokluğu nedenlerine bir göz atalım:

  • Ön sevişme ve uyarılmanın kısa tutulması,
  • Eş/partnere karşı isteksizlik,
  • Depresyon ve diğer psikolojik sorunların tamamı,
  • Cinselliğin tabu ve günah olarak öğretilmesi,
  • Birtakım fiziksel hastalıklar/ağrılar
  • Hormon bozuklukları,
  • Tecavüz travması

Gibi tedavi edilebilir ruh ve bedensel rahatsızların olması cinselliğe izin verecek olan zevk suyunun gelmesini engelleyebilir. Böylesi durumlarda hamilelik ihtimali de zorlaşır.

Aynı zamanda bu durum hem kadın hem erkek için haz duygusundan yoksun, ağrılı ve zorlama bir cinsel ilişki olacağından var olan sıkıntılar ile travmatik hisleri daha da kötü bir duruma getirecektir.

Vajinismus, iktidarsızlık, gebe kalamama, ağrılı cinsel ilişkiye çözüm gibi tüm arayış ve memnuniyetsizlikler için tedavi olmak mümkündür.

Mutsuzluk cinsel isteksizlik kader değildir. Zevk suyu vücudumuzun bilinçli bir şekilde ürettiği gerekli bir yapıdır. Eğer bedenimize kör ve sağır kalmazsak bize verdiği sinyaller ışığında eksik ya da fazla olan tüm otonom sistemler kendi yasasında muhteşem bir biçimde işleyecektir.

1 Yorum

Hocam zevk suyu elime bulasip , elim de sevgilimin vajinasına değerse gebelik riski olur mu? Bu arada boşalma olmadı. Elime zevk suyu değdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap