Dünyanın En Hızlı Arabaları Kadranları ile Şaşırtıyor

Dünya üzerinde araba üreticilerinin sayısı çok ama yer uçağı olarak adlandırılan en hızlı olanları ise özel tasarlanıyor ve hızları şaşırtıyor.

Dünyanın En Hızlı Arabaları Araba değerlendirmeleri herkes tarafından sıklıkla yapılmaktadır. Gerek arkadaş ortamlarında gerek araba sektörü içerisindeki programlarda gerekse sosyal platformlarında popüler olarak arabalar konuşulmaktadır. Araba değerlendirmede birçok kriter rol oynamaktadır.

Araç konforu, teknolojisi veyahut fiyatı değerlendirme içerisinde yoğun olarak yer almaktadır. Bunların yanı sıra araçların hızları da araba değerlendirmesi içerisinde es geçilmeyen bir özellik olmuştur.

Teknolojinin ilerlemesiyle araçların birçok özelliği de aynı doğrultuda aşama kaydetmiştir. Hız konusu şüphe yok ki bu ilerlemelerden nasibini almıştır. Araçların teknolojik değişimleri, maksimum hızlar üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Dur durak bilmeyen bu ilerlemeler sayesinde her geçen gün araçların maksimum hızları birkaç kilometre daha ileriye taşınmaktadır.

Geçmişten bu yana insanoğlunun meraklarından biri olan hız kavramı, motorların icadı ile farklı bir noktaya evirilmiştir. Uzaya gönderilen araçlar, insanoğlunun ulaşabildiği en yüksek hızlar olsa da özellikle arabalar üzerindeki hız hissiyatı insanları cezbetmektedir.

Aracın içerisinde kendi yönlendirmeleriyle bu hızlara ulaşmak insanların yüksek hız hazzını doruklarda tatmasını sağlamıştır. Günümüzde bu hazlar kaynak alınarak üretilen birçok otomobil modeli bulunmaktadır. Hem hızı hem de lüksü bir arada bulabileceğiniz birçok araba markası onlarca farklı model üretmektedir.

Lamborghini, Ferrari ve Aston Martin bu markalar arasında yüksek popülerliğe sahip firmalardır. Peki dünyanın en hızlı arabası nedir sorusuna cevap arıyorsanız sizler için güncel olarak dünyanın en hızlı arabası 2022 listesi hazırladık.

Dünyanın En Hızlı Arabaları

McLaren F1

Dünyanın En Hızlı Arabaları

Dünya üzerindeki sayılı hızlı modellerin arasında sonlarda gelse de oldukça önemli bir araçtır. Günümüze göre nispeten eski bir modeldir. Bir zamanların en hızlı arabası olarak bilinen bu model güncel olarak da itibarını korumaya devam etmektedir. 1992 yılından 2005 yılında kadar dünyanın en hızlı arabası ünvanını elinde bulundurmayı başarmıştır.

Markanın büyük bir Formula 1 tecrübesi bulunduğu için bu araç tasarımı üzerinde özenle çalışılmıştır. 627 Nm tork gücü aracın 387 km/s maksimum hızına ulaşmasını sağlıyordu. O zamanlar içerisinde harika bir değer olan bu hız, ayrıca imkansızın da başarılmasını sağlamıştır.

Altın kaplı motor kullanımı da detayların ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. McLaren aracında F1 deneyiminin muhteşem bir tasarımla buluşmasını görmekteyiz.

Saleen S7 TWIN Turbo

Dünyanın En Hızlı Arabaları

Amerika Birleşik Devletleri üzerinde üretilen ilk el yapımı süper spor otomobil olmasıyla tarihe adını yazdırmıştır. Twin Turbo motor teknolojisi bir zamanların en hızlı arabası olmasına sebep olmuştu. İlk olarak 2005’te piyasaya sürülen bu araç, o günün teknolojisinde bir çağ açılmasına sebep olmuştur.

Tasarımsal olarak Ferrari araçlarına benzerliği dikkat çekse de donanım olarak farklı bir yapıya sahiptir. 558 beygir gücüyle daha önce eşi benzerine rastlanmamış bir motor sistemi içermektedir. 7.0 litrelik atmosferik motor aracın maksimum hız olarak 399 km/s’e ulaşmasını sağlamıştır.  Aracın el yapımı olması da kullanıcılara çok daha farklı bir deneyim sunmuştur.

SSC Ultimate Aero TT

ABD’nin süper otomobil üretimde oldukça başarılı ilerlemeler kaydetmesiyle dünyanın en hızlı arabası adı sorulduğunda ABD menşeili markalardan söz edilmekteydi. Saleen tarafından üretilen model sonrasında SSC markası da tasarladığı modelle dünyanın en hızlı arabaları arasında adını yazdırmayı başarmıştır.

0’dan 100 km/s hıza yaklaşık 2.8 saniyede rahatlıkla ulaşabilen bu araç, maksimum hız konusunda da oldukça tatminkârdır. 412 km/s hızla maksimum hız rekoru kırmayı başarmıştır. Guinness Rekorlar Kitabı içerisine de dünyanın en hızlı arabası olarak adını yazdırmıştır. Tüm bu teknik özelliklerin yanında tasarımsal olarak da bir ABD arabasına göre oldukça güzel bir görünüme sahiptir.

Bugatti Veyron

Yüksek hızlı araba denildiğinde Bugatti firmasının adının geçmemesi olağan değildir. Her zaman lüks ve yüksek seviyede araç üretmeyi planlamış olan Bugatti, ürettikleri modellerle dünya çapında adını duyurmayı başarmıştır. Dünyanın en hızlı arabası Bugatti Veyron, bir dönemler sektör içerisinde kasırga etkisi yaratmıştır.

0-100 hızlanması yaklaşık 2,5 saniyedir ve bu dünya üzerinde sayılı araçların içerisine girmesini başlı başına sağlamaktadır. Tasarım konusunda hiçbir nokta es geçilmeden her bir parçasında büyük bir mühendislik çalışması ortaya konmuştur. Maksimum hızı 220 km/s olan bu araç, dünyanın en çok hızlı arabası olmayı başarmıştır. 16 silindir motoruyla çok güçlü bir araç kullanım hissini sizlere anında hissettirmektedir.

Hennessey Venon GT

Dünyanın en hızlı arabası konusunda kendisinden sıklıkla bahsettiren Venon GT modeli, birçok kişi tarafından beğenileri üzerine toplamıştır. 0-100 km/s süresi yaklaşık 2.7 saniyedir. Bugatti Veyron’a göre bir tık daha kötü hızlanan bu araç, maksimum hız konusunda Veyron modelini rahatlıkla geçmeyi başarmıştır.

V8 blok motor yaklaşık 1244 Hp beygir gücüne sahiptir. 435 km/s gibi bir değerle maksimum hıza ulaşmıştır. Altı ileri manuel vites sayesinde de kullanım deneyimi olarak mekanik bir araç hissi uyandırmaktadır.

Koenigsegg Agera RS

İsveç menşeli marka Avrupa araba sektörü içerisinde büyük bir yankı uyandırmıştır. Dünya çapında büyük bir ilgi toplayan Koenigsegg Agera Rs, hem donanım olarak hem de tasarım olarak oldukça iddialıdır. 5.0 litrelik V8 motor modelin imzası haline gelmiştir. 1115 beygirlik güçle 0-100 km/s hıza 2.9 saniye gibi bir sürede ulaşmaktadır.

Ayrıca seri üretime geçen bir model olmasıyla da süper araç kategorisinde bir farklılığı ortaya koymuştur. 447 km/s olarak maksimum hızı ölçülmüştür. Hem gidiş hem de geliş olarak hesaplanan bu hız resmi olarak kabul edilmiştir. İlk turunda ise 457.5 km/s hızla büyük bir başarı elde etmiştir. Dünyanın en hızlı giden arabaları arasında yerini almayı başarmıştır.

 

Hennessey Venom F5

Liste içerisinde Hennessey firmasının ikinci otomobili olmaktadır. Ürettikleri Venom F5 modeliyle F1 araçlarından bile daha hızlı bir araba üretmeyi başarmışlardır. F1 araçlarıyla yarışabilen bu otomobil, spor araçları arasındaki farkını belli etmektedir. 1300 kg altında üretilerek oldukça başarılı bir değer yakalamışlardır. 1762 Nm tork üretimiyle araç adeta bir uçak gibi çalışmaktadır.

Karbonfiber parçaların sıklıkla kullanılması aracın daha hızlı olmasına yardımcı olmaktadır. Büyük bir mühendislik çalışması sonrasında üretime konulan Venom F5, 0.33 rüzgar direnç katsayısıyla büyük bir başarı elde edilmiştir. Maksimum hız olarak 480 km/s düzeylerine ulaşabilmektedir. Ekstra olarak 2 adet de turbo takılabileceği söylenen bu aracın maksimum hız noktasında nerelere ilerleyebileceğini tahmin etmek oldukça zordur. Dünyanın en hızlı arabası listesi içerisinde önemli bir konuma sahiptir.

Corbellati Missile HyperCar

Dünyanın en hızlı arabası listenin zirvesinde konumlanan bu model, karbonfiber ağırlıklı tasarımıyla oldukça modern bir görünüm sunmaktadır. 1800 beygir gücü sayesinde maksimum hız konusunda büyük bir fark yaratmıştır.

Dünyanın en hızlı ve en güçlü arabası unvanını elinde bulundurmaktadır. Tüm gücü arka tekerlere aktaran bir teknolojik sistemle maksimum hıza ulaşması daha kolay bir hal almıştır. Testleri henüz tamamlanmamış olsa da yaklaşık 500 km/s maksimum hıza ulaşabileceği tahmin edilmektedir. Konsept bir araç olarak ortaya çıkan Missile Hypercar, dünya üzerinde yalnızca bir adet bulunmaktadır.

Yukarıda listelediğimiz tüm araçlar oldukça dikkat çekici ve ulaşılması zor modellerdir. Çoğu sayılı üretim olarak piyasaya sürülse de popüler olarak takip edilmektedir. Dünyanın en hızlı arabası hangi arabadır sorusu sorduğunuzda karşınıza Dünya üzerinde iz bırakmış bu modeller çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap