Marvel Evreni Avengers Karakterleri

Marvel her yapımında olduğu avenger serisi ile de derin izler bıraktı. Birbirinden etkileyici karakterleri ile yenilmezler serisi çok beğenildi.

Marvel ABD merkezli bir çizgi roman yayımcısı şirketidir. Yayımlamış olduğu çizgi romanlar arasında en çok bilinenlerden Fantastik Dörtlü, Örümcek Adam, Hulk, Demir Adam, Thor ve Kaptan Amerika vardır.

Kökleri 1939 yılına dayanan Marvel, 60’lı yıllarda altın çağını yaşayarak 1961 yılında temeli atılıp, günümüzde beyazperdede büyük bir izleyici kitlesine sahiptir. Sitemizde Marvel Avengers karakterleri ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

1.     Hulk

Marvel’in ortaya çıkardığı bir hayali kahramandır. Stan Lee ve Jack Kirby tarafından oluşturulmuştur. İlk defa 1962 yılında bir bölümde görülmüştür. Bu çizgi romanda Bruce Banner adında bir doktor gama ışınları üzerinde çalışma yaparken kaza sonucu bu ışınlara maruz kalır. Bu ışınlar doktoru öldürmeyip inanılmaz bir güce sahip olur.

Doktor Bruce her öfkelenince Hulk adında yeşil bir deve dönüşüyor. Güzü limitsizdir. Öfkesi artıkça gücünün ölçüsü de artmaktadır. Avengers karakterleri arasında olan Hulk öfkesi çok artınca gama ışınları yayacak güce ulaşıyor. Ayrıca bir çizgi romanda gücü çok artıp bir gezegene ışınlarla yok edecek güce ulaştığı yer almıştır.

2.     Demir Adam

el tarafından yayımlanan çizgi romanlarda görülen süper kahramandır. En çok sevilen karakterlerinden biridir. Gerçek adı Tony Stark’tır. Marvel Evreni Avengers karakterleri arasında olan Demir Adam zengin, ukala, egoist bir yapıya sahiptir. Son teknoloji silahlar üreten Stark Endüstrileri adında bir şirketi vardır.

Tony Strak geçirdiği bir kaza sonucu kalbine yakın bir bölgeye şarapnel parçası saplanır. Hayatına devam edebilmek için göğsüne manyetik alan jeneratörü yerleştirir. Zenginliğinin verdiği sahip olduğu teknolojiyle Demir Adam zırhını tasarlar. Daha sonra Demir Adam macerası başlar. Avengers karakterlerinden en yetenekli ve en hızlı öğrenme özelliğine sahip demir adam en sevilen karakterlerdendir.

3.     Kaptan Amerika

Kaptan Amerika, Marvel tarafından yayımlanan çizgi romanlarda görülen kurgusal bir karakterdir.  Asıl adı Steve Rogers’tır. Steve fakir bir ailenin çocuğudur. Bir dönem gazete dağıtıcılığı yapmıştır. Asıl isteği asker olmaktı. Ancak fiziken ve zihnen zayıf durumdaydı. Kendisine deneysel bir serum verilerek üst düzey bir insana dönüşür ve Amerika için savaşır.

2. Dünya Savaşı için Amerika tarafından yaratılmıştır. Kaptan Amerika’nın özel bileşenlerden oluşan kurşun geçirmez bir kalkana sahiptir. Marvel karakterleri arasından en önde gelen karakterlerinden olan Kaptan Amerika, en çok sevilen karakterler arasındadır. Kalkanıyla heyecan dolu bir serüvenle hayranlarını her zaman heyecanlandırmıştır.

4.     Örümcek Adam

arafından yaratılmış bir çizgi karakterdir. Beyazperdeye de aktarılmış ve izleyiciler tarafından çok sevilmiştir. Asıl adı Peter Parker’dır. Stan Lee ve Steve Ditko tarafından yaratılmış kurgusal bir kahramandır. 1962 yılında bir çizgi romanda ortaya çıkmıştır.

Çizgi romanda sakin ve sıradan bir hayat süren Peter Parker bir örümcek tarafından ısırılır ve süper güçlere sahip bir insana dönüşür. Sıradan bir öğrenci olarak okuluna gidip gelen parker üstün güçlere sahip bir insan olarak dünyayı kurtarmak için birçok önemli görevlere atılır. Avengers kahramanları arasında olan Örümcek Adam süper kahraman olarak hayatına devam eder.

5.     Thor

Thor, İskandinav mitolojisinde Yüce Odin’in oğlu, yıldırım tanrısıdır. Marvel çizgi romanının 1950’deki sayısında yan karekter olarak süper kahraman versiyonu olarak yer almıştır. 1962 yılında ana karakter olarak çizgi romanda yer almıştır.

Odin’in oğlu Thor sihirli çekici Mjöllnir ile Asgard’ın ve dünyanın koruyucusu olarak Avengers’da yer almıştır. Çizgi romana göre Ragnarok defalarca gerçekleşmiş ve tanrılar en baştan yeniden doğmuştur. Thor bu döngüyü kırıp Asgard’ı ve soydaşlarını dünyaya taşır. Kardeşi Loki ile sürekli bir savaş halindedir. Thor bilge ve güçlüdür. Marvel Evreni Avengers karakterleri arasında Thor’u yenebilecek kişi sayısı çok azdır.

6.     Thanos

Thanos, Marvel tarafından çizgi romanlarında ortaya çıkan bir karakterdir. Jim Starlin tarafından yaratılmıştır. İlk olarak 1973 yılında yayımlanan Demir Adam çizgi romanında yer almıştır.  Thanos Marvel Evrenindeki en güçlü kötü karakterlerden biridir. Satürn’ün uydusu Titan’da doğmuştur. Mutant bir titandır. Eros’un erkek kardeşidir. Thanos normal haliyle çok güçlü bir karakterdir. Sonsuzluk taşlarını barındıran İnfinity Gauntlet’i ele geçirdiğinde çok büyük bir güze ulaşır. Bu güce ulaştığında onlarca Marvel karakteri Thanos karşısında zor dayanır.

7.     Deadpool

Deadpool ilk olarak New Mutants’ın 98. Sayısında kötü karakter olarak ortaya çıkmıştır. Daha sonra Wolverine’nin kurduğu X-Force’a katılıp iyiler safına geçmiştir. Deadpool’ın gerçek adı Wade Wilson’dır. Çok konuşkan bir karakterdir. Konuşarak bir insanı intihara bile sürükleyebileceği söylenir.

Deadpool’un diğer Avengers karakterleri arasındaki en farklı özelliği onun 4. Duvarı yıkarak oyuncularla konuşabilmesidir. Okuyucuyla iletişime geçip, dünyayla alakadar konuşabilir. Komik bir kişiliğe sahiptir, okuyucuyu güldürür. Kafasındaki iki sesten biri akılcı diğeri eğlenceli şeyler söylemektedir.

Deadpoll’un en önemli özelliklerinden bir tanesi iyileştirme yeteneğinin olmasıdır. Vücudu kanserini yenileyen ve yok eden bir sistemi var. Thanos’un sevdalı olduğu Ölüm ile gönül bağı kurmasından ötürü Thanos’un gazabına uğramış ve sürekli ölümden geri dönmüştür. Yani ölümsüzdür. Akli dengesi bozuktur. Her ölümden döndüğünde cildi iyileşmez ve akli dengesi daha da bozuk hale gelmiştir.

8.     Loki

Loki İskandinav mitolojisine göre Yüce Odin’in oğludur. Dünya ile uzun bağları olan Asgardlıların güçlü bir tanrısıdır. Yaramazlık tanrısı olarak bilinir. Marvel’in çizgi romanlarında geçen aynı adlı çizgi roman karakteridir.

50 yıla aşkın zamandır da çizgi romanlarda görülen Loki kötü bir adam olmuştur. Sürekli Dünya’yı ve Asgard’ı fethetmeye çalışmıştır. Bu amacı için dah güçlü kötü adamlarla ittifak kurmuştur. Kardeşi Avengers karakterleri arasında olan Thor ile sürekli bir savaş halindedir. Ona sürekli bir düşmanlık beslemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap