5 yıl aradan sonra Tarihin Arka Odası

Tarihin Arka Odası’nın macerası 2008 yılında başladı. İlk başlarda ufak bir stüdyoda Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu’nun yanına bir kişi daha geliyor…

Tarihin Arka Odası’nın macerası 2008 yılında başladı. İlk başlarda ufak bir stüdyoda Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu’nun yanına bir kişi daha geliyor ve tarih sohbetleri ediliyordu.

Tarih gerçekten klasik tarih yorumu yerine magazinsel bir dille anlatılıyordu. Oldukça ilgi çekiciydi. Sonuçta bir yerlerden uydurup söylemek,konuşmak yerine belgelerle konuşuluyordu.

Tarihin Arka Odası programı, 5 yıllık aranın ardından 29 Haziran Pazartesi saat 22.30’da TRT ekranlarında seyircilerin beğenisine sunuldu.

Programda, Türkiye’nin en yeni ve en modern kitaplığı olan Millet Kütüphanesi ile ilk defa sergilenen eserler tanıtıldı.
Ayrıca Millet Kütüphanesi’nde açılan ve Türkiye’de bugüne kadar düzenlenmiş benzerlerinin içerisinde en zengini olan “el-yazması kitap ve belge sergisi” de izleyicilere yakından gösterilip, tarihi anlatılacak.
Tarihin Arka Odası tarihçi-yazar Murat Bardakçı, MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Nurhan Atasoy’un birlikte sunumuyla izleyicileri ile buluştu.

Tarihin Arka Odası detaylı bilgiler…

Tarihin Arka Odası, Murat Bardakçı’nın hazırlayıp sunduğu televizyon programıydı. Bardakçı’nın hazırladığı televizyon yayınında daimi konuk olarak Erhan Afyoncu, Erol Sadi Erdinç, Pelin Batu, Selin Barlas, Zeynep Özkartal, Nurhan Atasoy, İnci Çayırlı, Ayşe Özek gibi isimler katkıda bulunmuştur.

Adı geçen katılımcıların muhtelif sebeplerle programdan ayrılmalarıyla en son kadro Murat Bardakçı’nın moderatörlüğüyle gazeteci Ayşe Özek ve akademisyen Erhan Afyoncu’dan oluşmaktaydı. Program cumartesi akşamları 23.15’te (Habertürk) başlamakla beraber belirli bir bitiş saati bulunmamaktadır.

2 Temmuz 2011’de yayına ara veren Tarihin Arka Odası 21 Ocak 2012’den itibaren tekrar yayın hayatına başlamış,[1] son yayın tarihi olan 3 Ekim 2015’tir. 29 Haziran 2020’de, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinden yapılan ve TRT 1’de yayımlanan; Bardakçı, Afyoncu ve Atasoy’un katılımıyla özel bir program yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap