Avast Tarama Geçmişinizi Satıyor

İronik bir şekilde, geçen ay anti-virüs yazılım üreticisi Avast'ın kullanıcılarının tarama geçmişini hasat ettiği ve verileri Jumpsuit yan kuruluşu aracılığıyla sattığı ortaya çıktı.

İronik bir şekilde, geçen ay anti-virüs yazılım üreticisi Avast’ın kullanıcılarının tarama geçmişini hasat ettiği ve verileri Jumpsuit yan kuruluşu aracılığıyla sattığı ortaya çıktı.

Tulum bir ev ismi olmasa da, Avast yan kuruluşunun Google, Intuit, Home Depot, Microsoft ve Expedia gibi markaları müşteri olarak saydığı ve özel tarama verilerinizi paketlemek için Google Haritalar konumundan değişen milyonlarca dolar topladığı bildirildi pazarlama amacıyla tarama geçmişini arar. Şirketin premium veya ücretsiz anti-virüs ürününün hayranıysanız, gizliliğinizi korumak için veri paylaşımını nasıl sınırlandıracağınızı göstereceğiz.

Avast’ta veri paylaşımı nasıl durdurulur

Kurulum kılavuzu sırasında yanlış kutuyu işaretlerseniz veya daha sonra fikrinizi değiştirirseniz, yazılımın ayarlar menüsünden değişiklikler yapabilirsiniz. Bilgisayarda nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

Adım 1 : Windows Başlat menüsünden Avast antivirüs yazılımını açın.

Adım 2 : Sağ üst taraftaki Menü düğmesine tıklayın.

3. Adım : Ayarlar’ı seçin. Genel sekmesi altında “Kişisel Gizlilik” i seçin.

4 Adım  : Avast’ın göz atma verilerinizi Jumpshot veya pazarlama şirketleriyle paylaşmasını istemiyorsanız, “Trendlerin, iş dünyasının ve pazarlamanın analizi için kullanım verilerinin 3. taraflarla paylaşılmasına izin ver” kutusunun işaretini kaldırdığınızdan emin olun. Gizlilik bilincine sahip kullanıcılar için diğer iki seçeneğin işaretini de kaldırmak isteyebilirsiniz.

Avast onay politikasında “Verilerinizin trend analizi için kullanılmasını istemeyeceğinizi biliyoruz ve tercihiniz buysa seçiminize saygı duyuyoruz” dedi. “Onayınızı geri çekmek isterseniz, istediğiniz zaman ürün ayarlarınızı devre dışı bırakmayı seçebilirsiniz.”

Bu, veri paylaşımını durduracak olsa da, devre dışı bırakmadan önce kullanım koşulları altında zaten toplanmış olan verilerin silinmesinin mümkün olup olmadığı şu an için belirsizdir. Avast’ın web sitesi, kullanıcılara kendi hesaplarını silme fırsatı sunuyor, ancak hesap silme işleminin tarama geçmişi ve herhangi bir yer araması da dahil olmak üzere toplanan tüm verileri geriye dönük olarak silip silemeyeceği belli değil.

Avast’ın ücretsiz antivirüs ürününün bir hesap oluşturmanızı gerektirmediğini, ayrıca verilerin arka planda toplanabileceğini de unutmayın.

Avast’ın anti-virüs yazılımında yeniyseniz, hareket halindeyken veri paylaşımını sınırlamak istersiniz. Kurulum kılavuzu, Jumpshot’ın “pazar ve iş eğilimlerini analiz etmesi ve diğer değerli bilgileri toplaması” için veri paylaşımına katılma veya bu seçeneklerden çıkma seçenekleri sunacaktır. Kurulum sihirbazının bu bölümünde “Hayır, teşekkürler ”.

Ücretsiz maliyet
Anakart ve PCMag , Avast’ın veri toplama pratiğine yönelik soruşturma sonuçlarını açıkladığından, şirket, toplanan tüm verilerin “tamamen tanımlanmadığını ve toplandığını” belirterek “kişisel olarak tanımlanamaz” güvenlik uzmanları şüpheci olmaya devam ediyor. Araştırma, Avast’ın zaman damgası, kalıcı cihaz kimlikleri ve toplanan URL’ler gibi bilgileri topladığını ortaya koydu.

Şirket, hem ücretli hem de ücretsiz sürümler için, ürün ve hizmetlerin normal performansı sırasında tüm doğrudan tanımlayıcıları sürekli olarak izliyor, en aza indiriyor, bağlantısını kesiyor ve kaldırıyoruz ”diyor şirket gizlilik politikasında.

Avast, ürünlerini kullanıcılara ücretsiz olarak sunabilmek için veri toplamanın işinin gerekli bir parçası olduğunu iddia ediyor. Anonim veriler herhangi bir birey hakkında fazla veri göstermeyebilirken, pazarlamacılar daha fazla bilgi edinmek için bu verileri kullanıcılarla ilgili diğer bilgilerle birleştirebilir.

Yorum için Avast’a ulaştık, ancak yayın için zamanında bir yanıt almadık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap