Windows 10 Home'dan Windows 10 Pro'ya Yükseltme

Pro özelliklerine mi ihtiyacınız var? Birkaç kolay adımda PC'nizde Windows 10'u yükseltin

Yeni bir PC satın aldıysanız, muhtemelen Windows 10 Home veya Windows 10 Pro çalıştırıyor . Windows’un bu iki sürümü aynı günlük bilgi işlem görevlerini gerçekleştirmenize yardımcı olurken, Windows 10 Pro biraz daha gelişmiş ve 200 $ ile daha pahalıdır.

Yalnızca Bitlocker gibi şifreleme özelliklerine ve yoldayken bir bilgisayardan oturum açmak için Uzak masaüstü kullanma özelliğine sahiptir. Windows 10 Pro’daki diğer özellikler arasında bir Etki Alanına veya Azure Active Directory’ye katılma ve Microsoft Store üzerinden şirket uygulamalarına erişme yeteneği bulunur. Bu özelliklerin tümü 140 $ ‘lık Windows 10 Home’da yoktur. Tüm bu özellikler ortalama bir tüketici için olmasa da, daha fazla teknik bilgisi olan kullanıcılar bunları kullanmak için Windows 10 Pro’ya yükseltmek isteyebilir.

Neyse ki, Windows 10 Home’dan Windows 10 Pro’ya geçmek istiyorsanız, Microsoft bunu çok kolay hale getiriyor.

1. Adım: Windows sürümünüzü kontrol edin
Yükseltmeye başlamadan önce PC’nizin hangi sürümü kullandığını kontrol etmelisiniz. Bunu yapmak için, Windows 10 Görev Çubuğundaki arama kutusuna gidin veya Başlat Menüsü’ne tıklayın. Ardından, Hakkında yazın.

Görüntülenen sonuçlar listesinde PC’niz Hakkında seçeneğini tıklayın . Bu, bir ayarlar penceresi başlatmalıdır. Ekranın alt kısmına gidin ve Windows Teknik Özellikleri altında kontrol edin . Orada, hangi Windows sürümünü çalıştırdığınızı görmelisiniz. Windows 10 Pro listeliyorsa, yükseltmeye gerek yoktur. Değilse, Adım 2’ye geçin.

2. Adım: Yeni sürüme geçmek için tıklayın
Ardından, aynı pencerede, Ürün anahtarını değiştir’i tıklayın veya Windows sürümünüzü yükseltin . Bu, Etkinleştirme ayarları sayfasını açmalıdır. Artık Windows 10 Home’dan Windows 10 Pro’ya yükseltmenin iki yolunu göreceksiniz.

Zaten bir Windows 10 Pro ürün anahtarı satın aldıysanız, Ürün Anahtarını Değiştir’i tıklayabilir ve yükseltmek için sadece anahtarınızı girebilirsiniz. Windows anahtarı Microsoft sunucularına karşı kontrol edecektir. Doğrulanırsa, bilgisayarınız Windows 10 Pro için gerekli dosyalardan bazılarını indirir, yeniden başlatmanızı ve ardından işletim sisteminin yeni sürümüne geçmenizi ister.

3. Adım: Bir ürün anahtarı satın alın

Zaten bir Windows 10 Pro ürün anahtarınız yoksa, Windows’daki yerleşik Microsoft Mağazası’ndan bir kerelik bir yükseltme satın alabilirsiniz. Microsoft Mağazası’nı açmak için Mağazaya Git bağlantısını tıklamanız yeterlidir .

Microsoft Store aracılığıyla, Windows 10 Pro’ya bir kerelik yükseltme 99 $ ‘a mal olacak. Microsoft Hesabınıza bağlı bir kredi kartı veya banka kartıyla ödeme yapabilirsiniz.

4. Adım: Bilgisayarınızı yeniden başlatın
Satın aldığınızda, mağaza gerekli dosyaları indirir ve Windows 10 Pro’daki değişikliği görmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir. Açıldığında, Pro ile verilen yeni özellikler oynamak için tamamen size ait olmalıdır.

Bir PC oluşturuyorsanız, Windows 10 Pro’ya 99 $ ‘lık bir yükseltme yapmak için iyi bir yol gibi görünse de, daha pahalı hale gelecektir. Windows 10 Home’u satın almak ve daha sonra Windows 10 Pro’ya yükseltmek biraz daha pahalı olacaktır. Windows 10 Home, 140 $ ‘lık bağımsız bir fiyattır ve 100 $’ lık bir Windows 10 Pro Yükseltmesi ekleyerek fiyatı 240 $ ‘a çıkarır. Kendi başına, Windows 10 Pro 200 $ karşılığında satılıyor. Pro sürümüne geçmeyi düşünürken bunların tümü dikkate alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap