Radeon Boost, AMD Grafik Kartlarındaki Kare Hızını İyileştirmenin Yeni Bir Yolu

AMD'nin yeni nesil Radeon Yazılımı, bir dizi heyecan verici yenilikle geliyor

AMD’nin yeni nesil Radeon Yazılımı, bir dizi heyecan verici yenilikle geliyor, ancak en ilgi çekici olanlardan biri de yeni Radeon Boost teknolojisi. Yüksek hızlı hareketler ve hızlı hareketler sırasında dinamik çözünürlük ayarını kullanan AMD, bazı durumlarda görüntü hızını etkilemeden animasyon akışkanlığını önemli ölçüde artırarak ve giriş gecikmesini azaltarak bazı durumlarda kare hızlarını neredeyse %40 artırabileceğini iddia ediyor.

Yeni nesil grafik kartlarının yanı sıra, AMD ve Nvidia geçtiğimiz yıl oyuncuların ham performansın ötesinde yaşadıkları tecrübelerin kalitesini artırmak için büyük adımlar attı. Görüntü netleştirme AMD ile başladı ve şimdi hem kırmızı hem de yeşil ekip GPU sahipleri için mevcut ve gecikme önleyici teknolojiler de yaygın bir yer haline geldi . Radeon Boost, biraz farklı olsa da, şimdilik en azından bir AMD özel teknolojisi olmaya devam ediyor.

AMD, bunu “Hareket tabanlı dinamik çözünürlük” teknolojisi olarak tanımlamaktadır. Yüksek hızlı FPS veya RTS oyunlarında olduğu gibi hızlı hareketler gerçekleştirdiğinizi algılar ve kare hızınızı artırmak için çözünürlüğü düşürür. Sonuç, oyunun görünümünü etkilemeden daha hızlı, daha akıcı bir oyun. Kartal gözlü oyuncular biraz daha pikselli bir görüntü bulabiliyor olsa da, AMD çoğu kişinin neredeyse farkedilemez olduğunu iddia ediyor. Bu, teoride, yüksek kare hızları da girdi gecikmesini azaltmaya yardımcı olduğundan , oyununuzun yanıt verebilirliğini de arttırmalıdır .

AMD , Radeon Boost etkinken Overwatch yüzde 40 civarında bir artışa işaret ederek, oyunları desteklemek için ortalama FPS’de ortalama yüzde 23 civarında bir gelişme olduğunu iddia ediyor .

Şimdiye kadarki destek oyunların listesi şunları içeriyor:

-İleri Takip
-PlayerUnknown’s Battlegrounds
-Borderlands 3
-Tomb Raider’in Gölgesi
-Tomb Raider’in Yükselişi
-Kader 2
-GTA 5
-CoD WW2
Özelliğin popüler olduğunu kanıtlarsa, AMD gelecekte bu listeyi genişletmeyi planlıyor. Bu, oyun geliştiricilerin de etkinleştirmesini gerektiren bir şey değil, bu yüzden AMD’nin onunla destekleyebileceği oyunlarla ilgili gerçek bir sınırlama yok.

Radeon Yazılımında, kullanıcılar özelliği hızlı bir şekilde açıp kapatabilir ve yüzdeye dayalı bir “Minimum Çözünürlük” ayarlayabilirler. Daha düşük bir yüzde daha yüksek performans iyileştirmeleri sağlayacaktır, ancak daha bariz şekilde engellenen oyun görsellerinden muzdarip olabilir.

AMD Radeon ile oyun oynamak istiyorsanız Boost, şu anda AMD Radeon sürücü güncellemesinin bir parçası olarak mevcut .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap