Kadiköy'de Desteklenene Atma Ver Projesi Nedir

AtmaVer projesi ilk olarak Facebook'ta başlayan ufak çaplı bir sosyal sorumluluktu. Bu aşamada az insana ulaşılmasına rağmen büyük işler başarıldı.

AtmaVer Projesiyle Kadıköy’de Geri Dönüşüm Destekleniyor!

AtmaVer projesi ilk olarak Facebook’ta başlayan ufak çaplı bir sosyal sorumluluktu. Bu aşamada az insana ulaşılmasına rağmen büyük işler başarıldı.

Grubun amacı gereği kullanılmayan eşyalar yakın olan bireyler tarafından alınıyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyordu. Bu bazen kullanılmayan bir manto iken bazen değiştirilerek yenisi alınan bir bulaşık makinesi oldu.

Paha olarak çok değerli ürünlerin bile aslında atılabileceğini ise hep birlikte gördük. Aslında tasarrufun yalnızca alacağımız ürünlerle veya yapacağımız birikimle olmayacağını yine bu sayede anladık.

Projenin aslen yurtdışı kökenli olması ise yardımseverlere ve ihtiyaç sahiplerine destek olmanın evrensel bir tınısı olduğunu gösteriyor. Burada Türkiye’yi baz aldığımızda Ali Mersin isimli şahsın işlettiği Böğürtlen Cafe ile karşılaşıyoruz. Kadıköy’de Yoğurtçu Parkı civarında bulunan Böğürtlen Cafe adeta bir üsse dönüşmüş durumda.

Yardım etmek isteyenler ile ihtiyaç sahipleri arasındaki perde görevini üstlenen Böğürtlen Cafe sayesinde AtmaVer projesi daha da hızlı ilerlemeye başlamış.

Cafe için AtmaVer evi tanımı yapılmasının sebebi ise ortalama 3 yıldır bu görevi başarılı şekilde yürütmesinden kaynaklanıyor. Herkesin bundan haberdar olması ise Kadıköy’de erişilebilir olan GazeteKadıköy’ün çalışanı Kaan Dertürk sayesindedir.

Yapılan haberle beraber Ali Mersin bazı açıklamalarda bulundu. AtmaVer projesi, Böğürtlen Cafe’nin bu işte nasıl bir durak olduğu ile ilgili detaylar paylaştı. Projeye girişlerinin ise bireysel bir atılımla gerçekleştiğini söylediler.

AtmaVer projesini Kadıköy’de daha önceden de bireysel olarak yaptıklarını vurguladılar. Her zaman Böğürtlen Cafe’nin önünde askıda kıyafet uygulaması olduğunu ve tüm Kadıköylülerin burada müthiş bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti.

AtmaVer projesi hayata geçtiğinde ise en büyük sorun birleşme noktasıydı. Yani ihtiyaç sahibi ile yardım edecek kişinin bir araya gelerek ürünün teslimini gerçekleştirmek sorun yaratıyordu. İşte bu aşamada Kadıköy Böğürtlen Cafe bir nokta olmuş oldu.

AtmaVer sistemi nasıl işliyor diye soran olabilir. Halen daha en güçlü olduğu mecra Facebook olarak görülüyor. Facebook grubuna üye olduğunuzda dilerseniz talep açabiliyorsunuz. Burada ”40 yaşında erkek için manto arıyorum” diyebilirsiniz.

Bunun üzerine yardımseverler uygun ürün varsa size ulaşıyor. Yine paylaşılan ”eski tip tüplü televizyon” ilanına talibim dedikten sonra bir hafta içerisinde Böğürtlen Cafe gibi noktalardan ürünü temin edebiliyorsunuz.

Yardımlaşmak ve eskiyi atmadan önce bir kez daha düşünmek tasarrufun temelinde yer alabilecek bir kıstastır. Bunu değerlendirmek içinse AtmaVer veya Kadıköy Böğürtlen Cafe tarafından başlatılan askıda kıyafet uygulaması gibi etkinliklere her zaman ihtiyacımız olacaktır.