Erkek Kot Pantolon Seçimi Nasıl Olmalı?

Günümüzde alışveriş yapma konusunda birçok erkek sorun yaşıyor; ancak konu kot alışverişi olduğu zaman işler daha da sarpa sarabiliyor.

Günümüzde alışveriş yapma konusunda birçok erkek sorun yaşıyor; ancak konu kot alışverişi olduğu zaman işler daha da sarpa sarabiliyor.

Özellikle mağazalarda bu kadar fazla model, stil ve renk farklılıkları varken erkeklerin modaya uymak adına seçmesi gereken birçok seçenek bulunuyor.

Erkekler için kot pantolon seçmenin püf noktası ise kişinin kendi vücut tipini tanıması ve ona göre seçimler yapmasında yatıyor. Bu konuda başarılı olmak adına erkeklerin vücut tiplerine en fazla yakışan birkaç modeli tanımlamalarında ve böylelikle sonradan pişman olmanın önüne geçmelerinde yarar var.

Erkekler Kot Pantolon Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Atletik Tipe Sahip Erkekler Nasıl Kot Pantolon Giymeli?

Eğer atletik bir vücut tarzına sahipseniz, sıkı var dar kot pantolonlar giyerek kaslarınızı ön planda tutmak isteyebilirsiniz; ancak bu yapacağınız en son şey olmalıdır.

Alışveriş sırasında dar kotlar ne kadar hoşunuza gitse de kumaşın ve modelin özelliği, bacaklarınızı, vücudunuza göre orantısız bir şekilde gösterebilir.

Dar kotlar yerine düz kesinli ve normal bel yükseliğine sahip olan kot pantolonları seçerseniz, vücudunuzun atletik yapısını ortaya çıkarmak ile kalmaz aynı zamanda da oluşacak garip görüntünün önüne de geçmiş olursunuz.

Unutmamalısınız ki; dar pantolonlar kaslarınızı ortaya çıkarmak adına değil, daha sıra dışı bir görünüm yakalamak adına tercih edilmesi gereklidir.

İnce Bacaklı Erkekler Nasıl Kot Pantolon Giymeli?

Eğer vücudunuzun tipine göre bacaklarınız daha zayıf ise, kalın kumaşlı dar kesime sahip pantolonları tercih edebilirsiniz; ancak bacaklarınıza yapışacak kadar dar olmamalarına özen göstermelisiniz.

Aksi durumda bacaklarınız olduğundan daha zayıf görünebilir. Unutmayın ki; çok fazla dar pantolonlar giymek için bacak, bel ve kalça ölçüleriniz birbirleri ile uyumlu olması gerekmektedir. Aksi halde ortaya çıkacak görüntü pek hoş olmayacaktır.

Kalın Bacaklı Erkekler Nasıl Kot Pantolon Giymeli?

Kalın bacaklara sahip bir erkekseniz boyunuza oranla seçenekler ikiye ayrılıyor. Eğer boyunuz uzunsa düşük belli ve dar modellerden kaçınmalısınız.

Onun yerine yüksek ya da normal bel yüksekliğine sahip kotları giymekten yana bir tercih yapabilirsiniz. Diğer yandan boyunuz kısa ise düşük belli ve dar modeller size daha fazla yakışacaktır.

Burada altın kural kotun bel yüksekliğinin mide hizanızın altında bir yerler olması gerektiğidir. Modelin çok fazla ar olması karın bölgenize daha fazla baskı yapıp sizi ortadan ikiye bölünecekmiş gibi hissetmenize neden olabilir.

Ayrıca çok fazla geniş paçalı olan kotlardan da kaçınmanız gerekmektedir. Çünkü bacaklarınızın olduğundan geniş gözükmesine neden olabilir.

Erkekler Kot Pantolonda Renk Seçimi Nasıl Yapar?

Günümüzde birden fazla renk seçeneğine sahip kot tarzı bulabilmek mümkün. Pratik olmak adına, gardırobunuzda hem koyu hem de açık renk kotlarınızın bulunması faydalı olacaktır. Bunun dışında renk ve tarz olarak da günlük modellerin yanı sıra daha resmi günlerde de giyebileceğiniz bir modeliniz bulunur ise sıradan bir kot ile birlikte daha şık görünebilirsiniz.

Burada dikkat edilmesi gereken konu, eğer kalın bacaklara sahipseniz çok fazla desenli ve buruştuğu zaman hoş gözükmeyecek olan modellerden kaçınmanız olacaktır. Renkli kotların en iyi yanı ise çok fazla seçeneğe sahip olduklarından dolayı tüm vücut tarzlarının, doğru renk seçimi ile kusursuz görünmelerini sağlamasıdır.

Eğer klasik mavi, siyah ve gri renklerden sıkıldıysanız, bordo, koyu turuncu, koyu renk giyebilirsiniz. Ancak yaz aylarında ise daha açık ve kremsi tonları tercih etmenizde fayda var.

Erkekler En İyi Kot Pantolon Modeli Seçimi Nasıl Yapar?

Kotlar hakkındaki en önemli detaylardan biriside modelin sahip olduğu kesimdir. Skinny, Straigh, Slim ve Relaxed gibi birçok kesim seçeneğinin içerisinde modelin her erkekte duruşu aynı olmayabilir.

Bu sebeple kot alışverişinde deneme metodu ve hangi modelin size en fazla yakışmış olduğunu belirlemeniz önemli bir detaydır.

Erkekler Kot Pantolonlarda Bel Yüksekliğini Nasıl Seçer?

Kotunuzun bel yüksekliği görünümden daha fazla rahatlığınız adına önem taşımaktadır. Herkesin tecrübe ettiği gibi bir kotta en son isteyeceğiniz şey oturduğunuz anda kotun belinin vücudunuzu ikiye bölebilecek kadar sıkması ve sizi rahatsız etmesidir.

Eğer sizde bu sorunu yaşıyorsanız, bunun nedeni kotunuzun bedeniniz adına doğru bel yükseliğine sahip olmamasından kaynaklıdır.

Çünkü her modelin herkeste farklı durması gibi, herkesin giymesi gereken bel yüksekliği de farklıdır. Bu nedenle birkaç farklı model ve beden seçeneğini arasından en rahatını alarak bu problemin önüne geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap