Erkekler Papyonları Nasıl Kullanmalı

Papyon nedir? Erkekler papyonları nasıl kullanmalı? Erkekler papyonları kullanırken nelere dikkat etmesi gerekli? Hepsi yazımızın devamında.

Papyon nedir? Erkekler papyonları nasıl kullanmalı? Erkekler papyonları kullanırken nelere dikkat etmesi gerekli? Hepsi yazımızın devamında.

Papyon aslında bir kravat çeşididir. Hatta kullanımı kravattan eskiye dayanmaktadır. Papyon Fransızca’dan dilimize geçmiştir ve aslında kelebek demektir. Papyonların kullanımı damatlık ve smokin giyimlerinde oldukça yaygındır.

Ayrıca palyançoların birçoğunda da papyon bir aksesuar olarak kullanılabilmektedir. Bunların dışında ise garsonluk mesleğinde de iş kıyafetinin bir parçası olarak kullanılmakta.

Son zamanlarda kadınlar tarafından kullanılması da bir moda durumuna gelmiştir. Kullanımı ve temizliği ise oldukça pratiktir.

Papyon Nasıl Kullanılır?

Hem erkekler hem de kadınların kullanabildiği özel bir aksesuar olan papyonlar klasik ve maskülen tarzlar için oldukça uygundur. Papyonlar ata yaka gömlekler ile kombin yapılabilmektedir. Ayrıca spor kombinlere de uyarlanarak normal yakalı spor gömleklerde de kullanılmaktadır.

Papyon bağlamak adına gömlek yakasında bulunan düğme iliklenir ve yaka yukarı kaldırılarak papyon yerleştirilir. Papyonun genişlik ve darlık ayarını yapabilecek olduğunuz bir aparatı bulunmaktadır. Bu aparat ile ayar yapabilirsiniz.

Gece ve gündüz giyimlerinize uygun olarak kullanabileceğiniz farklı kumaş türlerinde üretimi yapılmaktadır. Toplantılarda ve davetlerde klasik siyah papyon kullanımı yaygındır ve gündüz modern kıyafetlerde ise canlı renkler tercih edilebilir.

Erkek Papyon Modelleri

Papyonların lastik ile takılan modelleri mevcut olduğu gibi sizin de bağlamanız gerekebilen bazı modelleri bulunmaktadır.

Kadın papyon modellerinde her renk seçeneği olduğu gibi erkeklerde ise bu durum biraz kısıtlıdır. Ayrıca kadınlar parlak, taşlı gibi gösteriş eklentileri ile ilgili bir tarz ortaya konulmaktadır.

Erkek papyonlarında ise örgü modelli, kırçıllı, nokta desenli, çift desenli ve açık papyon olmak üzere farklı modeller bulunmaktadır. Yeni moda olarak görülen ahşap papyonların ise farklı renk çeşitleri bulunmaktadır.

Üçgen ve çiçek desenli modeller ise erkekler arasında oldukça sevilmektedir. Zevkinize ve tarzınıza göre farklı modelleri seçebilirsiniz. Erkek papyon modası her geçen gün değişerek yenilenmeye devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap