.
.

Erkeklerde Cinsel İsteksizliğin Nedenleri Nelerdir

Erkeklerde cinsel isteksizliğin sebepleri nelerdir? Erkekler neden cinsel isteksizlik yaşar? Erkeklerde cinsel isteksizliğe neden olay durumlar nedir? İçeriğimizin devamında tüm bu sorulara cevap vereceğiz.

.
.

Erkeklerde cinsel isteksizliğin sebepleri nelerdir? Erkekler neden cinsel isteksizlik yaşar? Erkeklerde cinsel isteksizliğe neden olay durumlar nedir? İçeriğimizin devamında tüm bu sorulara cevap vereceğiz.

Erkeklerde genellikle görülmeyen bir problem olan cinsel isteksizlik daha çok kadınlarda görülen bir problemdi.

Fakat son senelerde araştırmalar sonucunda erkeklerde özellikle yaşı genç olan erkeklerde cinsel isteksizlik iyice yaygınlaştı. Bilimsel araştırmalara göre cinsel isteksizlik yaşayan erkeklerin oranı %20 oranındadır.

Oran bu kadar fazla yüksek olunca, erkek cinsel sağlığı üzerinde yapılan araştırmalar yeni başlığı artık cinsel isteksizlik.

Erkeklerin cinsel isteksizlik problemi yaşıyor olmasının nedeni ne olabilir? İşte bu soru üzerine yoğunlaşan araştırmalar erkeklerin neden cinsel isteksizlik gibi bir problem yaşamış olduğunu ortaya koydu. Konu ile ilgili yapılan birden fazla araştırma olduğu için birden fazla neden de bulunmakta.

Cinsel İsteksizlik Nedir ve Nasıl Tanımlanır?

.

Cinsel isteksizlik toplum arasında genellikle “cinsel isteğin azalması”, “azalmış cinsel arzu”, “cinsel soğukluk”, “azalmış cinsel dürtü” olarak ifade ediliyor olsa bile tıbbi terminolojide ise “hipoaktif cinsel istek” olarak adlandırılmaktadır.

Cinsel isteksizlik; cinsellik içerek aktivitelerden ve düşünceden uzaklaşma ile başlayan cinsel bir sorundur. Bir cinsel sağlık problemi olarak ifade edilebilmesi için en az altı ay sürmesi gereken bir problemdir.

Cinsel İsteksizliğin Türleri Nelerdir?

Erkeklerinde yaşamaış olduğu bir cinsel sağlık problemi olan cinsel isteksizliğin türleri nedenlerdir ve bu türleri kendi aralarında ayıran özelliği nelerdir?

Cinsel isteksizlik sürekli olabilir! Kadın ve erkeklerde görülen bir cinsel isteksizlik türü hayat boyunca görülebilir. Hayat boyu, birincil, primer olabilir.

Cinsel isteksizliği sonradan kazanmış olabilirsiniz! Cinsel isteksizlik sorunu sonradan gelişmiş, kazanılmış, sekonder ya da ikincil olabilir.

Cinsel isteksizlik genele ya da partnere karşı olabilir! Partnerinize karşı cinsel isteksizlik yaşıyorsanız eğer bu evlilik sorunları, ten uyuşmazlığı ve iletişimsel sorunlardan dolayı olabilir. Diğer bir taraftan genel anlamda bir cinsel isteksizlik problemi yaşıyorsanız bu durumda sorun sizde olabilir.

.

Cinsel İsteksizliğin Nedenleri Nelerdir?

Erkeklerin cinsel isteksizlik yaşamasının en büyük nedeni psikolojik sebeplerdir. Nadiren görülüyor olsa da fiziksel sebeplerinde bu probleme neden olduğu bilinmektedir. Cinsel isteksizliğin psikolojik ya da fiziksel birden fazla nedeni olabilir.

Erkeklerde Cinsel İsteksizliğin Fiziksel Nedenleri Nelerdir?
Erkeklerde cinsel isteksizliğe neden olan fiziksel sebeplerden bazıları şunlardır:

Alkol, sigara ya da uyuşturucu madde cinsel isteksizliğe neden oluyor olabilir. Cinsel isteğin azalmasının en önemli fiziksel sebeplerinden birisi sigara, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığıdır. Bağımlılık yapan maddelerin her bakımdan sağlığınıza zarar vermiş olduğunu unutmayın.

Fazlar kilolarda cinsel isteğin azalmasına sebep! Alkol ve sigaradan sonra cinsel isteksizliğe neden olan en önemli neden ise fazla kilolardır. Fazla kilolardan kurtulmak için azimli olun.

Diyabet (şeker hastalığı) cinsel isteksizlik oluşturabilir. Diyabet halk arasındaki ismi ile şeker hastalığı cinsel isteksizliğe neden olan başka bir sağlık problemidir.

Cinsel isteksizliğin diğer fiziksel nedenleri; hipogonadotrapik hipogonadizm, depresyon ve antidepresan ilaçlarının kullanımı, testosteron düşüklüğü, hipotiroidi, hormonal değişiklik, kronik hastalıklar, geçirilen ürolojik ameliyatlar, nörolojik hastalıklar ve yaş faktörüdür.

.

Erkeklerde Cinsel İsteksizliğin Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Depresyon, cinsel isteksizliğe neden olduğu gibi depresyonun tedavisi için kullanılan ilaçlarında cinsel isteksizliğe neden olduğu bilinmektedir.

Aldatma ya da aldatılma durumları cinsel isteği azaltabilir.

Doğru iletişim kuramamak kişilerin cinsel ilişkiden uzaklaşmasına neden olabilir.

Evlilik problemleri, evlilikte eşler arasında yaşanan tartışmalar ve problemler bu soruna neden olabilir.

Yüksek stres altında ya da yoğun iş temposu ile çalışan kişiler cinsel isteksizlik yaşayabilir.

Maddi problemler; özellikle de geçimin zor olduğu bölgelerde birden fazla erkeğin cinsel isteksizlik yaşamasına neden olabiliyor.

.

Özgüven eksikliği. Cinsel isteksizliği psikolojik nedenler ile oluşmasının en büyük etkenlerinden birisi özgüvenin yetersiz ya da eksik olmasıdır. Uzman kişiler, birçok kişinin eşini tatmin edememe korkusu, kendi bedenini beğenmeme gibi sorunlardan dolayı cinsel isteksizlik yaşamış olduğu belirtiyor.

Çocukluktan gelen sorunlar! Bazı kişilerin çocuk yaşlarda yaşamış olduğu tecavüz, taciz ve istismar gibi nedenler ile cinsel isteksizlik yaşamış olduğu biliniyor. Bunun ile birlikte çocuğun katı kurallar ile yetiştirilmesi ya da cinselliğin tabulaştırıldığı bir kültür içerisinde büyümesi cinsel isteksizliğe neden olarak gösterilebilir.

İlk cinsel deneyim ya da eşcinsellik! İlk cinsel deneyimi sırasında bir olumsuzluk yaşayan kişilerin ileri zamanlarda yaşayacak olduğu cinsel ilişkilerinde cinsel isteksizlik yaşaması mümkün hale gelebiliyor. Gizli eş cinselliğin karşı cinse karşı bir isteksizlik duyması ise normaldir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap