Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri Nelerdir

Yüz tipine göre sakal modelleri nelerdir? Hangi yüz tipine hangi sakal modeli yakışır? Yüz şekline uyumlu sakal modelleri, erkekler için yüz tipine uygun sakal modelleri. Hepsi yazımızın devamında!

Yüz tipine göre sakal modelleri nelerdir? Hangi yüz tipine hangi sakal modeli yakışır? Yüz şekline uyumlu sakal modelleri, erkekler için yüz tipine uygun sakal modelleri. Hepsi yazımızın devamında!

Uzun ve kabarık sakal modellerinden keçi sakallarına,kirli sakallardan bıyıklı kesimlere; yüz tipinize en uygun sakal kesimini keşfetmek ister misiniz?

Erkekler için oldukça önemli bir konu olan sakal kesiminde, cilt tipinize uygun tıraş makinesinden kıl yapınıza kadar birden fazla detay dikkat alınması gerekmektedir. Fakat en önemlilerinden birisi de yüz tipiniz için en uygun olan sakal kesimini bulabilmektedir. Biz de bu konuda sizler için rehber hazırladık ve yüz şekline göre sakal modellerini bir araya getirdik.

Kirli Sakal Modeli Hangi Yüz Şekline Uygundur?

En klasik sakal kesimlerinden birisi olan kirli sakal hangi yüz tipine yakışır sorusu sizin de aklınıza geldiyse doğru yerdesiniz!

Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan bir araştırmaya göre kadınların 5 kirli sakallı erkekten birisini mutlaka beğenmiş olduğu ortaya çıktı. Dolayısı ile kirli sakalı gizli bir silahınız olarak kullanabilirsiniz.

Fakat doğru bir yüz tipinde tercih ettiğiniz zaman. Özellikle bebek yüz şekline göre sakal demiş olduğumuz yüz tipleri için uygun olan kirli sakal, özellikle ince ve zayıf çenelerin daha güçlü görünüme sahip olmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda sivilce, yaralanma gibi kusurlar için iyi bir kamuflaj olacaktır.

3 ya da 4 günlük uzamış bir sakal görünümü idealdir ve bunu yaratmak adına makinenizde 3-4 mm’lik bir ayar ayarlayabilirsiniz. Sakallarınıza yapacak olduğunuz bakım da bu kesim için önem taşımaktadır.

Cildiniz de bulunan ölü deriden arınmayı sağlayarak peeling bakımları ve nemlendirici bakımlar ile kusursuz yumuşaklığa sahip sakallara sahip olabilirsiniz.

Keçi Sakal Modeli Hangi Yüz Şekline Uygundur?

Keçi sakal hangi yüz tipine gider. Tanınmış rock yıldızlarından ilham alabileceğiniz, daha Entelektüel bir görüntü yaratan keçi sakal modelleri, dudak altı, çene ve bıyık üzeri kendini gösteren bir kesimdir.

Özellikle ince ve köşeli yüz tiplerinde daha güzel duran keçi sakal modelleri yuvarlak yüzleri de daha ince gösterebilme özelliğine sahiptir.Keçi sakal kesimi uygularken sakal ve bıyıklarınızın kendinizi rahat hissetmiş olduğunuz bir uzunlukta olmasına özen gösterin.

Bıyıklarınızı keserken üst dudağın kenarına ya da tam üstüne oturacak bir şekilde biçimlendirilmesine dikkat edin. Sakallarınız için ise en ideali çene kemiğinizin hemen altı olacaktır.

Kalın Bıyıklı Kirli Sakal Modelleri Hangi Yüz Şekline Uygundur?

Bıyık bırakmak son dönemlerin yükselmekte olan trendleri arasında bulunmakta. İdeal uzunlukta olan kirli sakalı kalın bıyıklar ile tamamlamış olduğunuz zaman son derece maskülen bir görünüm yaratabilirsiniz.

Hemen hemen her yüz tipine yakışan bu sakal kesimi, özellikle kalın telli saçlar ile kusursuz bir görünüm oluşturur. Özellikle üst dudak ve burun aralığı geniş olan kişiler için daha fazla yakışacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap