Giyim Tarzı Nasıl Yaratılır? Giyim Tarzının Önemi

Gün içerisinde seçtiğimiz kıyafetler gerek iş hayatımızda gerekse sosyal hayatımız içerisinde kendimizi mutlu hissetmemiz için önemli faktörler arasında yerini almaktadır.

Gün içerisinde seçtiğimiz kıyafetler gerek iş hayatımızda gerekse sosyal hayatımız içerisinde kendimizi mutlu hissetmemiz için önemli faktörler arasında yerini almaktadır.

Bir hevesle aldığınız ama size yakışmadığını düşündüğünüz o kazağı giydiğiniz günü hatırlıyor musunuz? Ne kadar da kötü hissediyordunuz, sanki herkesin bu durumun farkında olduğunu düşünerek kendinizi daha da aşağıya çekmiştiniz.

Birisi ile göz göze geldiğinizde sizin kendinizde gördüğünüz şeyi karşınızdakinin de sizde gördüğüne inanarak bir an önce eve koşma isteğinizle gün boyu savaşmak zorunda kalmıştınız.

İşte tıpkı bu durum gibi şu an ki tarzınızın kişiliğinizi yansıttığını düşünmüyorsanız, sadece örtünmek için giyinmek istemediğinizi fark ettiyseniz, bunu değiştirmek istiyor ancak değiştirmeye de cesaret edemiyorsanız ya da giyim tarzınızı değiştirmek istiyorsunuz ancak belirli bir yere geldikten sonra engellere takılıp “aman neyse ya” diyerek bu konuyu tozlu raflara tekrar kaldırıyorsanız buna dur demenin zamanı sizce de gelmedi mi? Yeni bir ben olarak özgüvenli bir başlangıç yapmanızı engelleyen şey nedir? Peki giyim tarzı yaratırken dikkat etmeniz gereken konular nelerdir, nelerden vazgeçmeli neleri listenize eklemelisiniz? Haydi başlayalım!

1) Kendinizi iyi analiz edin

Sizin de mutlaka hayatınızda bir kere de olsa işitmiş olduğunuz bir söz vardır; sizi sizden daha iyi tanıyan kimse yoktur. Öncelikle yapmanız gereken giyim tarzı konusunda ne istediğinize karar vermek.

Değiştirmek istediğiniz giyim tarzını neden değiştirmek istediğinizi ve nasıl bir tarza sahip olmak istediğinizi düşünün. Çok klasiktir ama artı ve eksi yönleri düşünmek hatta bunları not almak adımların en büyüğünü atmak demektir.

Örneğin “Bu giyim tarzından vazgeçmek istiyorum çünkü” ile başlayacak itiraf cümleleriniz kararınızın doğruluğunu size kanıtlayacaktır.

Eğer bu aşamada başarılı olursanız emin adımlarla ilerleyecek ve henüz sonraki aşamayı göremeden pes ettiğiniz zamanlar geride kalmış olacak. Çünkü siz artık ne istediğini bilen ve o doğrultuda hareket edecek bir bireysiniz.

Kendinize sorular sorun ve dürüst cevaplar verin. Bir soruyu ben size sormuş olayım. Giyim tarzınızın kişiliğinizi yansıttığını düşünüyor musunuz? Bu oldukça önemlidir. Kişiliğiniz ile giyim tarzı birbirine zıt ise ne kadar güzel giyindiğinizi söylerseniz söyleyin hatta başkaları da söylüyor olsa bile kendinizi ikna edemediğiniz sürece özgüvenli hissedemeyeceksiniz.

2) Dolabınızı kontrol edin ve bir liste çıkarın

Dolabınızı kontrol ederek bir ihtiyaç listesi çıkarmak sizi işin ciddiyetini kavrama yoluna sokacaktır. Almanız gerekenleri ve elden çıkarmanız gerekenleri düzenlemeniz gerekecek. Dolabınızda yaşanacak kaosu engellemek adına bunu yapmalısınız.

Hiçbir şey ile kombinleyemediğiniz ancak bir gün muhakkak giyerim diyerek hala dolabınızda tuttuğunuz giysileriniz olduğunu biliyorum. Onları bugüne kadar kombinleyemediyseniz bugünden sonra da bunu yapmayacaksınız. Bu sebeple o kıyafetlerinizin hepsini dolabınızdan çıkararak yenilerine yer açmanız gerekiyor.

Geriye elinizde kalanlar arasında kombinler deneyebilir böylece sahip olduklarınızı da değerlendirme şansı bulabilirsiniz. Alışverişe gitmeden önce bir liste hazırlayın ve dolabınızda muhakkak olması gereken gün kurtarıcı birkaç elbise, bir takım olduğundan emin olun.

Bazen de ciddi ortamlara katılmak gerektiğini aklınızdan çıkarmayın ve bunun için kendinizi sağlama alın, listenize sizi kurtaracak bir elbise ekleyin. Pinterest, We Heart İt, Instagram gibi sitelerden moda ve giyim tarzı ile ilgili hoşunuza giden görselleri toparlayın. Bunlar da listeniz içerisinde yer alsın.

3) Vücut şeklinizi göz önüne alın

Vücut şeklinizi göz önüne alın, değiştirmek istediğiniz bir şey varsa bunu da değişiminizin içine katabilirsiniz.

Örneğin fazla kilolarınız olduğunu düşünüyorsanız hazır bir değişime de bu kadar hevesliyken fazla kilolardan kurtulmakta size iyi gelecektir. Bununla beraber Vücudunuzu tanıyın, kabullenin ve sevin. Kıyafet seçiminizde bunları göz önünde bulundurun.

Örneğin boyunuzu olduğunuzdan daha uzun göstermek için dikey çizgili pantolon, etek ve elbiseler tercih edebilirsiniz ya da yüksek bel pantolonlar ile bacak boyunuzu yüksek gösterebilirsiniz.

Geniş omuzlara sahipseniz dar giyinmekten ve omuzlarınızın tümünü kapatmaktan vazgeçerek kötü görüntüyü engelleyebilirsiniz. Alışverişe bir arkadaş ile beraber gitmek iyi bir fikir olabilir eğer arkadaşınızın sizi yanlış yönlendirmeyeceğinden eminseniz.

4) Renk Seçimlerine Dikkat

Siyahın kurtarıcılığını çok sevdiğiniz için tüm kıyafetlerinizi siyah tercih etmeye kalkmayın. Unutmayın ki renk seçimi ruh halinizi yansıtır. Bu nedenle düğünümüzde beyaz, cenazelerde ise siyah giyiniriz.

Sürekli siyah ya da koyu renkler tercih etmek sizi matem havasında gösterebilir. Üstelik ten renginizi göz önüne almalı sırf sevdiğiniz bir renk diye sizi solgun ya da kötü gösterecek bir rengi tercih etmemelisiniz. Örneğin açık tenli iseniz pastel renkleri tercih edebilirsiniz.

Açık mavi, Pudra gibi renkler size yakışacaktır ama durumu abartıp buz mavisi gibi bir renk seçmek solgun ve hasta gibi görünmenize neden olacaktır.

Esmer tene sahipseniz siyahın size çok yakışacağını bilmenizi isteriz. Ancak sarılardan ve tonlarından kesinlikle kaçınmalısınız. Saç renginizi de değiştirmek aklınızdan geçiyorsa yine ten renginizi göz önüne almanız gerektiğini unutmayın. Ten renginiz ile uyuşmayan renkler gözünüzü yoracağından güzel görünmeyecektir.

5) Aksesuar İle Tamamlamayı Unutmayın

Bir kombini sadelikten şıklığa taşıyan önemli faktörler aksesuar ve çantadır. Seçtiğiniz kıyafetlerinizde tamamlayıcı olabilecek aksesuarlarınız olup olmadığına bakın. Aksesuar alışverişine giyim tarzı için kıyafetten daha fazla önem verin.

Tamamlayıcı unsurunuz olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Şöyle düşünün beyaz bir gömlek giydiniz altınızda ise skiny bir jean var. Hiçbir takınız yok. Nasıl görünüyorsunuz? Aynı kombini bir de bileğinizde hoş vintage bir saat, zarif bir kolye ve bileklik ile tamamlayın.

Farkı görebildiniz mi? Harika! Demek istediğim eğer tarzınızı ortaya koyacaksanız işin içine aksesuarları da katmanız gerekiyor çünkü kombinlerinizin tamamlayıcı ögesi aksesuarlarınızdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap