.
.

İnstagram'da GIF Gönderme Nasıl Yapılır?

Giphy and Stories ile GIF'leri Instagram'a göndermek artık mümkün. İşte nasıl

.
.

GIF’ler, birçok farklı sosyal medya platformunda popüler bir eğlence kaynağı olmaya devam etmektedir. Özellikle Facebook’a bir GIF yüklemek çok kolay olduğundan Instagram’nın da kolay olduğunu düşündünüz

Instagram yerel GIF desteği sunmadığından, yayınlamak istediğimiz kadar kolay değildir. Bununla birlikte, söz konusu GIF’i bir video dosyasına dönüştürmek veya önce bir Hikaye oluşturmak istiyorsanız, bir geçici çözüm vardır. Bu yapıldıktan sonra, başka herhangi bir video içeriği gibi, Instagram’da da yayınlayabilirsiniz. Aşağıda, her ikisinin de nasıl yapıldığını özetleyeceğiz.

Giphy kullanarak bir gönderiye GIF ekleme
Giphy , GIF’ler için popüler bir arama motorudur, zaten reaksiyon yayınlarınızı kaynaklamak için kullanıyor olabilirsiniz. Giphy’nin sağlam kütüphanesinin yanı sıra güzel tarafı, mobil uygulamanın hızlı bir şekilde çeşitli sosyal ağlara göndermenize izin vermesi ve Instagram için video dönüştürme işlemini otomatikleştirmesidir.

Uygulama içinde mükemmel GIF’yi bulduktan sonra, görüntüye ve ardından bir kağıt uçağa benzeyen Paylaş simgesine dokunun. Ardından, mobil cihazınızda Instagram uygulamasını açmak için, sonuçtaki sayfada bulunan mor-ish Instagram simgesine dokunun. Buradan, GIF’i Hikayenize veya Yayınınıza ekleme seçeneği sunulur. Seçip Besleme ve istenirse bir başlık ekleyin. Bu kadar!

Örneğin, GIF’leri yayınlamak için kullanabileceğiniz birçok GIF ile ilgili uygulama ve web sitesi var. Örneğin, Tenor ve ImgPlay , Giphy’ye kayda değer iki alternatiftir  ancak Giphy’nin Instagram’a GIF yüklemek için en geniş kapsamlı kütüphaneye ve en kolay yaklaşıma sahip olduğunu bulduk 

Instagram Hikayenize GIF’ler… ve ardından Feed’inize nasıl eklenir
Instagram, fotoğraf paylaşım uygulamasının Öykü kısmındaki GIF etiketlerini destekler. Bunu yapmak için, kamerayı kullanırken gülen yüz simgesine dokunun ve uygulama içinde GIF etiketlerinin aranabilir bir veritabanını getirecek olan GIF’i seçin .

.

Burada, trend etiketlerine göz atabilir veya anahtar kelimeler kullanarak belirli etiketleri arayabilirsiniz. Eklemek istediğiniz birini bulduktan sonra, ona dokunun. Onları büyütmek veya küçültmek için iki parmağınızla çimdikleyebilir veya resmin etrafında hareket ettirmek için bir parmağınızı kullanabilirsiniz. İstediğiniz kadar ekleyin, sonra göndermek için Hikayenize  ya da birden fazla hesabınız varsa Hikayelerinize dokunun .

Resminizi Hikayenize gönderdiğiniz GIF’lerle kaydederseniz, onu Feed’inize de gönderebilirsiniz.  GIF’ler döngüden önce 3 saniyeden daha uzun süre oynamalıdır. Olmazsa, görüntüyü feed’inize gönderemediğinize dair bir bildirim alırsınız çünkü “video” yeterince uzun değildir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap